Περικοπές στον ΔΟΛ

Μειώσεις αποδοχών προετοιμάζονται και στον ΔΟΛ. Ο… πήχυς που τέθηκε από τη διοίκηση σε όλους τους εργαζομένους είναι περίπου 10% σε μισθούς από 5.000 ευρώ και πάνω, και 15% από 10.000 ευρώ και πάνω.
Οι μειώσεις αυτές αφορούν 50 με 60 δημοσιογράφους.
Σε σύσκεψη της διεύθυνσης με τους αρχισυντάκτες όλων των εφημερίδων και των περιοδικών διαμηνύθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σταύρο Ψυχάρη, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας.
«Αντέχουμε»…
Η Μ. Ανδριανού πάντως ανακοίνωσε την απόλυση τεσσάρων δημοσιογράφων από το «Vita». Οι περικοπές, κατά τα στελέχη, θα είναι μόνο στο διοικητικό προσωπικό και κυρίως στο εμπορικό τμήμα. Ο Οργανισμός πάντως θα έχει έλλειμμα και το 2010, αλλά οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι θα είναι μικρότερο από εκείνο του 2009. Οι σχέσεις του Σ. Ψυχάρη με τον Β. Ρέστη είναι στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή «μακριά και αγαπημένοι». Ο εφοπλιστής ταξιδεύει διαρκώς και μόνο αν υπάρξει μια πρόταση ανάλογη των χρημάτων που διέθεσε θα προχωρήσει σε πώληση ποσοστών. Αν δεν υπάρξουν άλλες ανατροπές, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την Πέμπτη 27 Μαΐου.
Και στο Mega
Μείωση μισθού θα γίνει και στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Mega.
Όπως επίσης και συγχωνεύσεις εκπομπών, ενώ συζητείται η μετακόμιση εκπομπών από το στούντιο της Παιανίας στις
εγκαταστάσεις του καναλιού στη Μεσογείων ή στο κτίριο της Ζήμενς στο Μαρούσι, στην περίπτωση που κλείσει η αγορά του.
Φεύγει από τον «Αγγελιοφόρο»
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΟΛ αποχωρεί από την εταιρεία που εκδίδει στη Θεσσαλονίκη την ημερήσια εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (το δευτεριάτικο φύλλο δεν βγαίνει, λόγω περικοπών, διατηρώντας το κυριακάτικο).
Στην εταιρεία, εκτός από τον ΔΟΛ, μετέχει ο Μπόμπολας και ο μεγαλοεπιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Αλέκος Μπακατσέλος.


Σχολιάστε εδώ