Μικρότερα πρόστιμα το 2009

Πρόστιμα ύψους 29 εκατ. ευρώ αποφάσισε το ΕΣΡ την τελευταία 8ετία, επί προεδρίας Ι. Λασκαρίδη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Αρχή στην έκθεση πεπραγμένων της, το 2009 μείωσε τα πρόστιμα σε 2.617.000 ευρώ και ειδικά αυτά προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε 2.440.000 ευρώ, παρά το χάλι της τηλεόρασης σχεδόν σε όλες τις ζώνες.
Η χρονιά με τα υψηλότερα πρόστιμα ήταν το 2006, που έφτασαν τα 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ το 2002 ήταν η χρονιά με τα χαμηλότερα, καθώς μεσολάβησε και το πέρασμα της σκυτάλης
από τον Βασίλη Λαμπρίδη στον Ιωάννη Λασκαρίδη.
Όπως φαίνεται, ούτε η πολιτική της μείωσης των προστίμων αλλά ούτε και η απουσία παρέμβασης είχαν μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Η στάση του ΕΣΡ τα τελευταία χρόνια, με την ενασχόληση με τη σάτιρα ή με τα προγράμματα στα οποία υπάρχουν και γκέι, φανερώνει εμμονή αντίστοιχη της εποχής των πιστοποιητικών διαφάνειας.
Το ΕΣΡ σταμάτησε να είναι συνομιλητής τόσο των τηλεοπτικών σταθμών όσο και της κοινωνίας. Σε σημείο μάλιστα που όχι μόνο η ιδιωτική τηλεόραση αλλά και η κρατική σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν κάθε όριο.
Θυμίζουμε πως η εκπομπή «Μπορώ» στη ΝΕΤ με τη «φραπελιά» τιμωρήθηκε με σύσταση, την ίδια ώρα που το πρόστιμο στο Star για μια αναφορά στην ιδιωτική ζωή της Έλλης Στάη
έφτασε τα 80.000 ευρώ.
Στην περίπτωση της εκπομπής «Μπορώ» για την προσωπική ζωή της Μιλένας Αποστολάκη δεν είχε επιβάλει πρόστιμο.


Σχολιάστε εδώ