Κάτω στον Πειραιά

Κατήγγειλαν δηλαδή ότι ζητήθηκαν από τα μέλη παραιτήσεις προκειμένου να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν ήταν πειθήνια όργανά της!

Στο σημείο αυτό ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Δαβάκης πήρε τον λόγο και είπε ότι αυτό που καταγγέλλει η ΠΟΕ/ΟΤΑ είναι πρωτάκουστο και εκπληκτικό. Αντί να ψέγει τα μέλη της που με αντάλλαγμα μια θέση δέχθηκαν να παρανομήσουν και να κάνουν μυστική συναλλαγή, κατηγορεί τον δήμαρχο. «Γιατί τις καταγγελίες αυτές δεν τις κάνατε στις 12/1/2009 που αναλάβατε καθήκοντα;», ρώτησε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. «Έναν χρόνο τι περιμένατε; Εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά, «υπάρχει παράνομη συναλλαγή κατ’ εξακολούθηση και το θέμα θα πρέπει να σταλεί στον Εισαγγελέα»!

Οι συνδικαλιστές θα πρέπει να καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες και όχι να τις… χρεώνονται υποστηρίζοντας τους παρανομούντες.

Τελικά, κατά πλειοψηφία, «πέρασε» η αντικατάσταση των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αφού έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις των μελών του και διορίστηκαν νέα μέλη.

// Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς μείζονος μειοψηφίας, ήταν η σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό προκειμένου να δημιουργηθεί κλειστό κολυμβητήριο στη θέση που είναι σήμερα το «Δελφινάριο». Ο χώρος ανήκει στον δήμο και θα τον παραχωρήσει για κάποια χρόνια στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα επιστρέψει στον δήμο μετά το διάστημα αυτό τον χώρο, αλλά και ό,τι έχει δημιουργήσει σ’ αυτόν (το κολυμβητήριο, τις υποδομές, τα προπονητήρια, τα κέντρα αναψυχής κ.λπ.).

Εκείνοι που αντέδρασαν πάντως λέγεται ότι έχουν οικονομικά συμφέροντα από τη λειτουργία του «Δελφινάριου». Αν αληθεύει αυτό, τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις…

// Οι πλέον επιφανείς Νεοδημοκράτες του Πειραιά έχουν υπογράψει το κείμενο στήριξης του υποψήφιου προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννη Μαστρονικόλα, ο οποίος καθημερινά δέχεται πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα υποστήριξής του απ’ όλες τις περιοχές του Πειραιά. Προχθές μάλιστα έκανε περιοδεία στην περιοχή του Β΄ Διαμερίσματος, όπου είχε εκλεγεί πρώτος διαμερισματικός σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του Χ. Αγραπίδη, συγκεντρώνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των 2.000 και πλέον ψήφων. Περιττό να πούμε ότι έγινε… συλλαλητήριο από τους δημότες που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την απόφασή του και να του δηλώσουν την πλήρη υποστήριξή τους. Αυτήν την εβδομάδα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα κάνει περιοδείες και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Όπως λέει ο ίδιος, «το ποτάμι για την ηγεσία της ΝΟΔΕ πήρε τον δρόμο του και δεν γυρίζει πίσω…».

// Βάσει των συμβατικών δεσμεύσεων που έχει το υπουργείο Πολιτισμού με την ΚΟΔΕΠΑΠ από το 2006 μέχρι το 2009, οφείλει να της πληρώσει 1.327.629 ευρώ. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε… λεπτό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι 7 μήνες και να λιμοκτονούν. Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Δημ. Καρύδης και τον ερωτά πότε… σκέπτεται να εξοφλήσει την οφειλή του το υπουργείο προς την επιχείρηση.

// Εκεί που άλλες δημοτικές αρχές δεν καταφέρνουν να «περάσουν» από τους ίδιους τους τους συμβούλους θέματα που αφορούν τη διευκόλυνση των έργων τους και των αναπτυξιακών τους προγραμμάτων, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κατάφερε να «περάσει» από το δημοτικό συμβούλιο την έγκριση δανείου, με τη στήριξη ακόμα και δύο συμβούλων που εξελέγησαν με την παράταξη που στήριξε η ΝΔ. Πρόκειται για τους κ. Μερεντίτη και Σούλη, οι οποίοι υπερψήφισαν την εισήγηση για το δάνειο. Όπως μάθαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζουν τη δημοτική αρχή Στ. Κασσιμάτη σε παρόμοιο θέμα και λέγεται ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν με τον συνδυασμό του.

// Με τη συμβολική και ουσιαστική ταυτόχρονα κίνηση υιοθεσίας ενός μικρού αδέσποτου σκύλου, από την ίδια και την οικογένειά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο τη σταθερή βούλησή της να ενισχύσει και να θωρακίσει τις προσπάθειες για περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ, που μετέφερε το αδέσποτο ζώο στο υπουργείο, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Ο πρόεδρος για μια ακόμη φορά έθεσε στην υπουργό την επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω του ότι δεν έχει αποδοθεί ακόμα η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον νόμο 3170/2003. Η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα και ότι έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές για την άμεση υπέρβασή τους. Η υπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ πίστωση χρόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες. Απαίτησε όμως σε κάθε περίπτωση να μην κλείσει το ΔΙΚΕΠΑΖ και να συνεχίσει να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μέχρι τώρα έχει καταγράψει στον τομέα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

// Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων πραγματοποιήθηκε συμπόσιο με θέμα «Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», από την ΑΧΕΠΑ – ΠΕΡΙΚΛΗΣ, στο κεντρικό αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του υπουργείου Εξωτερικών. Το συμπόσιο διοργανώθηκε με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Τον χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου απεύθυνε ο Γιάννης Μαρωνίτης, από τη θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η ίδρυση Ομίλου UNESCO στις πολιτείες της Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνιας, οι οποίοι και θα στελεχωθούν από μέλη της τοπικής ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Να λοιπόν που ο Γιάννης Μαρωνίτης έχει πολύπλευρες δυνατότητες και δράσεις που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες για την πόλη του, τη Νίκαια, που αγαπάει και επιθυμεί να την υπηρετήσει ως δήμαρχος αν το θέλουν φυσικά και οι δημότες.

// Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα θεολογικού προβληματισμού διοργανώνει την Τετάρτη, στις 4.30 μ.μ., η Μητρόπολη Πειραιά στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, με θέμα «Πρωτείο – Συνοδικότης και Ενότης των Εκκλησιών»! Εισηγητές θα είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης, ο π. Γ. Μεταλληνός (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), ο π. Θ. Ζήσης (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) κ.ά.


Σχολιάστε εδώ