Η συμμετοχή στην αύξηση του ΜΚ θα καθορίσει το μέλλον του Πατέρα

Οι εξελίξεις στην ΠΑΕ θα δρομολογηθούν από αύριο. Τον καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο στοιχεία. Αφενός οι έρευνες για τον υπεύθυνο της διαρροής των πρακτικών από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ και αφετέρου από τη συμμετοχή των μεγαλομετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικά η τελευταία παράμετρος θα αποδειχθεί καθοριστική. Αν διατηρήσουν όλοι το ποσοστό τους, τότε ο Πατέρας θα αποκτήσει ακόμα ένα πλεονέκτημα. Θα υποχρεωθεί, βέβαια, να κάνει υποχωρήσεις για να βρει φόρμουλα επικοινωνίας με τον Τζίγγερ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει αντιρρήσεις και να προωθεί άλλη επιλογή για την προεδρία της ΠΑΕ.

Από τα δύο στρατόπεδα βγαίνουν διαφορετικές διαρροές αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους. Στο περιβάλλον του Τζίγγερ θεωρούν αμφίβολη την κάλυψη του ποσοστού που αναλογεί στο δίδυμο των Βγενόπουλου – Πατέρα «ειδικά εάν από την αποτίμηση προκύψει ανάγκη αύξησης πάνω από 40 εκατ. ευρώ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Πάνω – κάτω την ίδια αμφιβολία εκφράζουν και συνεργάτες του Παύλου Γιαννακόπουλου. Φέρονται, μάλιστα, να τονίζουν στο περιβάλλον του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ότι «εδώ θα φανεί τι θέλει ο καθένας. Να βοηθήσει την ομάδα ή να κάνει κουμάντο με ξένα λεφτά».

Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Πατέρα, όπως και του Βγενόπουλου δηλώνουν μετά βεβαιότητας ότι οι δύο παράγοντες θα βάλουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Αρκεί, όμως, να μη βρεθούν προ εκπλήξεων και δεχθούν άδειασμα από τον Τζίγγερ.

Παίζεται, δηλαδή, ένα παιχνίδι στρατηγικής. Με τελευταία κίνηση την προσπάθεια του Πατέρα να προσεγγίσει τον Βαρδινογιάννη και να αποδεχθεί κάποιους από τους όρους του, κυρίως στον τρόπο διαχείρισης των κεφαλαίων, καθώς, όπως λένε, «έρχονται δύσκολες εποχές και είναι σεβαστή η επιθυμία του Γιάννη να προχωρήσουμε με σύνεση».


Σχολιάστε εδώ