Ευρωπαϊκή απόφαση-κόλαφος για την ΕΠΟ

Η απόφαση-σταθμός του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης (CAS), που εκθέτει την ΕΠΟ, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Η Δίκη» στο Blue Sky.

Σε 26 σελίδες το δικαστήριο δικαιώνει την UEFA, η οποία επέβαλε οκταετή αποκλεισμό στη σκοπιανή ομάδα Πομπέντα, έχοντας ως αποδεικτικό υλικό μόνο τα στοιχεία του ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης).

Η ετυμηγορία του CAS αποτελεί κόλαφο για την ΕΠΟ, η οποία επιμένει να μην παραδίδει τους φακέλους της UEFA με τα 25 ύποπτα ελληνικά ματς στην αθλητική δικαιοσύνη.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της εκπομπής, τόνισε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κ. Πιλάβιου να παραδώσει τα στοιχεία στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να τιμωρήσει ομάδες.

«Ο πολιτικός δικαστής μπορεί να τιμωρήσει μόνο φυσικά πρόσωπα και κακώς ο γγΑ παρέλαβε τους φακέλους και τους πήγε στον εισαγγελέα. Αυτή είναι δουλειά της ΕΠΟ, όπως δική της δουλειά είναι να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Ορφανός.


Σχολιάστε εδώ