Εκτροχιασμός της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας!

Η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» στις 28 Μαρτίου εδημοσίευσε δηλώσεις του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Μπράτη, ο οποίος είπε και τα εξής απαράδεκτα: «Δεν πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα όπως σταυροί και εικόνες, γιατί διαχωρίζουν τα παιδιά»!
Οι δάσκαλοί μας στο δημοτικό σχολείο είναι, κατά κάποιον τρόπο, και οι «θεολόγοι» του, διότι αυτοί διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Έχουν λοιπόν την υποχρέωσι και το καθήκον να εφαρμόζουν το Σύνταγμα, το οποίον ζητάει από αυτούς να αναπτύξουν στα παιδιά και την «εθνική και θρησκευτική τους συνείδηση» (άρθ. 16). Ο κ. Μπράτης ενόρκως και αυτός υπεσχέθη ότι θα τηρήση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Στις 16 Απριλίου του 1991 η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος με έγγραφό της προς τους προέδρους των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας επρότεινε στην τότε κυβέρνησι «ν’ αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών και να γίνει ιστορία και εξέλιξη των θρησκειών»! Στις μέρες μας τους ενοχλούν και τα ιερά μας σύμβολα, διότι «διχάζουν» τους μαθητές!
Η εμπορευομένη ποδοσφαιρομανία δεν διχάζει τους μαθητές
όλων των σχολικών βαθμίδων; Γιατί δεν διαμαρτύρεσθε γι’ αυτόν τον ξεπεσμό του αθλητισμού;
Η σημαία μας, κύριε Μπράτη, που φέρει τον σταυρό, μήπως δυσαρεστεί κάποιους μαθητές, οπότε πρέπει και αυτή να φύγει από τα σχολεία μας και να μείνουν σ’ αυτά η αγραμματοσύνη, οι ύβρεις, οι μουντζούρες, τα τσιγάρα, τα κινητά, οι καταλήψεις και άλλα παρακμιακά φαινόμενα, για τα οποία κατάπιατε τη γλώσσα σας, ολυμπιονίκες του φαρισαϊσμού!
Μην κρύβεστε, κύριοι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Δεν διαμαρτυρηθήκατε που το υπουργείο Εθνικής Παιδείας κολοβώθηκε σε υπουργείο κάποιας αφηρημένης παιδείας, που δεν έχει σχέσι με το έθνος μας.
Δεν γνωρίζετε ότι η τηλεόρασις σήμερα διαβρώνει τους Έλληνες, και μάλιστα τους νέους μας; Κατάπιατε και στο θέμα αυτό τη γλώσσα σας και χρειάστηκε ο ηθοποιός Θ. Καρακατσάνης να βροντοφωνάξη από τις στήλες της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (28.3.2010): Με την τηλεόραση «σπρώχνουν τα κορίτσια να γίνουν πόρνες»!
Εσείς, υποτίθεται οι πνευματικοί ποιμένες των παιδιών μας, τσιμουδιά και για το εθνικό αυτό
έγκλημα! Δικαίως λοιπόν δάσκαλοι του Κιλκίς διαμαρτύρονται για την αντιδιδασκαλική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Εύγε τους! Πρέπει να τους μιμηθούν όλοι οι ευσυνείδητοι συνάδελφοι της χώρας. Αυτός ο κομματικοποιημένος και παρηκμασμένος συνδικαλισμός πρέπει να διαλυθεί.
Κων/νος Βραχνιάς
Δάσκαλος – πρ. διευθυντής
Βόλος


Σχολιάστε εδώ