ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά όχι μόνο διέψευδαν κατηγορηματικά την πληροφορία, αλλά έκαναν λόγο και για «παιχνίδι» του σταθμού προκειμένου να στηριχθεί ο κ. Κακλαμάνης. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμιά οριστική απόφαση και υπενθύμιζαν την πρόσφατη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι οι νυν δήμαρχοι δεν είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι και στις επόμενες εκλογές.

ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι ο Αντ. Σαμαράς θα χρειαστεί να γίνει πιο σαφής στο μήνυμα του ότι «όσοι πλήγωσαν την παράταξη είναι κομμένοι». Καθόσον ορισμένοι εξακολουθούν να παριστάνουν ότι δεν… καταλαβαίνουν π.χ. ο Αλ. Κοντός, που ισχυρίσθηκε ότι η «κάθαρση» ολοκληρώθηκε επί ημερών Καραμανλή. Κι άλλοι κάνουν φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον, όπως π. χ. ο Π. Δούκας, πού όχι μόνον θεωρεί ότι δεν τον αφορά η εξαγγελία του κ. Σαμαρά, αλλά θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πληροφορίες από τα περίχωρα του Λεκανοπεδίου αναφέρουν ότι διεκδικεί το χρίσμα για περιφερειάρχης Αττικής. Παράγοντες της Ρηγίλλης, που ενημερώθηκαν σχετικά, διατύπωσαν το… ερώτημα: «Με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος;»

ΤΗ δυσφορία του Κ. Καραμανλή έχουν προκαλέσει -όπως πληροφορούμαι- οι αλλεπάλληλες σχεδόν απαξιωτικές αναφορές του Δ. Αβραμόπουλου στο έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-9. Στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν όψιμη την… ευαισθησία του κ. Αβραμόπουλου και προσθέτουν ότι «πεντέμισι χρόνια που ήταν υπουργός δεν εξέφρασε ούτε μία διαφωνία για πολιτικές της κυβέρνησης». «Καραμανλικός» βουλευτής, εξάλλου, σχολίαζε με κάποια… κακεντρέχεια: «Όταν ο Αβραμόπουλος μιλά για λάθη και παραλείψεις, προφανώς κάνει την αυτοκριτική του.

ΣΤΗΝ «κούρσα διαδοχής» του ΠΑΣΟΚ από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές του Β. Βενιζέλου υπήρξε ο Ν. Μπίστης, όπερ εξηγεί ενδεχομένως και το γιατί απέτυχε να εκλεγεί. Δύο χρόνια μετά οι δυο τους έχουν διακόψει κάθε διπλωματική σχέση. Μάλιστα ο κ. Μπίστης, στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του, φέρεται να ασκεί δριμεία κριτική –πολιτικά, αλλά και προσωπικά– στον υπουργό Άμυνας, χρησιμοποιώντας ενίοτε και βαρείς χαρακτηρισμούς. Στο Πεντάγωνο έχουν ενημερωθεί σχετικά και αποδίδουν τις «εχθρικές διαθέσεις» του πάλαι ποτέ «υπασπιστή» τους στο γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Άμυνας. Την οποία λέγεται ότι επιθυμούσε διακαώς και διεκδίκησε με επιμονή. Για… ιστορικούς και μόνο λόγους αποκαλύπτω ότι ο κ. Μπίστης δεν «κόπηκε» από τον κ. Βενιζέλο, αλλά από το Μαξίμου.

3Δεν λέει όχι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να κατέβει υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής. Αρκεί η Ρηγίλλης να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Πάντως, όπως μαθαίνω, υπάρχουν επαφές. Κυρίως έμμεσες, με τον αρχηγό.


Σχολιάστε εδώ