Από αρρυθμίες πάσχει η κυβέρνηση

Αρχικά μίλησε για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίοδο Αντρέα Παπανδρέου, στη σχέση του με τη Μελίνα Μερκούρη, αλλά και στο τι γινόταν επί κυβερνήσεως Σημίτη.

Στη συνέχεια άσκησε αυστηρή κριτική στον πρόεδρο του Ομίλου MIG Αντρέα Βγενόπουλο για τη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ TV, λέγοντας ότι δείχνει εμπάθεια κατά της κυβέρνησης.

Για το θέμα του ΟΤΕ, για την πώληση των μετοχών του οποίου κατηγορήθηκε από τον κ. Βγενόπουλο, είπε ότι έκανε αυτό που νόμιζε σωστό, ενώ μιλώντας συνολικά για τη συνέντευξη, τόνισε ότι ο Αντρέας Βγενόπουλος επιχείρησε να κάνει αντιπερισπασμό, γιατί κατρακυλάνε οι μετοχές του χαρτοφυλακίου του και θα του ζητήσουν εξηγήσεις όσοι του έχουν εμπιστευθεί τα κεφάλαιά τους!

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι είναι σοβαρός και ακούραστος και προσπαθεί να κάνει αυτά που έπρεπε να είχε κάνει ο Σημίτης στη δεύτερη τετραετία και δεν τα έκανε γιατί φοβήθηκε τις αντιδράσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, και ο Σημίτης είχε αποπειραθεί να αλλάξει το Ασφαλιστικό και αν το έκανε τότε σήμερα δεν θα κινδύνευαν να… τιναχτούν στον αέρα τα Ταμεία. Όμως μόλις ξεκίνησε τις διαδικασίες άρχισαν οι αντιδράσεις και κώλωσε.

Για την κυβέρνηση είπε ότι παρουσιάζει αρρυθμίες και ότι έχει εκφράσει επανειλημμένα τη διαφωνία του για την καθυστέρηση τοποθέτησης διοικητών και άλλων επικεφαλής οργανισμών και διοικήσεων, γεγονός που έφερε όλο το κυβερνητικό έργο πίσω, αλλά και τις νέες τομές που έπρεπε να γίνουν.

Τέλος, σε ερώτηση βουλευτή γιατί δεν έχουν διοριστεί ακόμα πρόεδροι στα μεγάλα λιμάνια της περιφέρειας όπου εκλέγεται ο αντιπρόεδρος, δηλαδή σε Ελευσίνα, Λαύριο και Ραφήνα, απάντησε πως αυτό είναι αποτέλεσμα των «αρρυθμιών» που προανέφερε και υπογράμμισε με την ευκαιρία πως διαφωνεί με την ένταξη της ποντοπόρου ναυτιλίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Στη συνεστίαση παρέστησαν 14 βουλευτές μεταξύ των οποίων και οι Γ. Βούρος (Β΄ Αθήνας), Έλενα Παναρίτη (Επικρατείας), Άρια Αγάτσα (Βοιωτίας), Ελένη Τσαούση ( Έβρου), Μ. Θεοχάρη (Καρδίτσας), Θ. Παπαδόπουλος (Αχαΐας), Γ. Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Φρ. Παρασύρης (Ηρακλείου), Στάθης Κουσουρνάς (Ρόδου), Θ. Ρομπόπουλος (Θεσσαλονίκης), Γ. Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Δημήτρης Καρύδης (Α΄ Πειραιά).

Η «Τράτα»

Το εστιατόριο που είχε κλείσει ο αντιπρόεδρος στην Ελευσίνα και λέγεται «Τράτα» είναι ενός φίλου του. ΚΚΕ ο ιδιοκτήτης του, αλλά… Παγκαλικό ΚΚΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθανόντουσαν ένα δέος απέναντι στον Θεόδωρο Πάγκαλο που συνηθίζει κάθε φορά μετά τις εκλογές να κάνει τραπέζι στους καινούργιους συναδέλφους του σε εστιατόρια, χασαποταβέρνες ή ψαροταβέρνες της εκλογικής του περιφέρειας. Άλλωστε ως γευσιγνώστης και καλοφαγάς (του φαίνεται με το παραπάνω) ξέρει απ’ αυτές. Υπήρξαν όμως και μερικοί βουλευτές που έχουν απομυθοποιήσει το φαινόμενο Πάγκαλος και έτσι έκαναν περισσότερο πλάκα και χιούμορ μαζί του, απολαμβάνοντας τα ανέκδοτα που τους έλεγε. Γέλασαν με την ψυχή τους όταν τους εξιστόρησε τον καβγά της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη με τη Συνοδινού. Αλλά και όταν τον ρώτησαν για την οικονομική κρίση, τους απάντησε μ’ ένα άλλο ανέκδοτο: Δύο άνδρες συνομιλούν και λέει ο ένας: «Ξέρεις, έχω ένα καλό και ένα κακό νέο να σου πω για τον γιο σου. Από πού θέλεις ν’ αρχίσω;». «Από το κακό νέο», του απαντά ο άλλος. «Ο γιος σου είναι γκέι, δεν είναι φυσιολογικός». «Και το καλό ποιο είναι», τον ρωτά ο πατέρας του αγοριού. «Ότι εξελέγη “Mις Κηφισιά”»… Χα χα χα, τα γέλια απ’ όλους.


Σχολιάστε εδώ