Αποκλείστηκε η μοναδική πομακική εφημερίδα από ημερίδα που διοργάνωσε ο υφυπουργός Τύπου!

Η ημερίδα έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και είχαν προσκληθεί όλοι οι εκδότες εντύπων της μουσουλμανικής μειονότητας, μαζί φυσικά με τις ελληνικές εκδόσεις (εφημερίδες, περιοδικά κ.ά.). Θέμα της ημερίδας ήταν: «Ελληνική Επικράτεια – Στοχευμένες δράσεις» και, όπως λέγεται, τα έντυπα που είχαν προσκληθεί θα προωθηθούν στη λίστα του υπουργείου για τις κρατικές διαφημίσεις!
Η πομακική εφημερίδα αποκλείστηκε, όπως αναφέρει η ίδια σε άρθρο της στις 17 Μαρτίου, κατόπιν πιέσεων παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προς τον ίδιον τον κ. Πεταλωτή!
Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Για μας είναι τιμή να μας ξεχωρίζουν οι τουρκόφρονες ως μοναδική απειλή για τον τουρκικό εθνικισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες.
Για την Ελλάδα όμως είναι ντροπή και για μία ακόμη φορά ρωτάμε: Ποιος έχει τον πρώτο λόγο στα πομακοχώρια; Η Ελλάδα ή η Τουρκία;
Αν το ερώτημα φαίνεται υπερβολικό, τότε απαντήστε μας γιατί ακολουθήθηκε μεθόδευση (κριτήρια μηνιαίας εφημερίδας) με στόχο να αποκλειστεί η μοναδική εφημερίδα των ελλήνων πομάκων».
Επειδή πιστεύουμε πως το ερώτημα δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε ασήμαντο, θεωρούμε πως ο κ. Πεταλωτής θα πρέπει αμέσως να απαντήσει. Και κυρίως να πει αν ευσταθεί η καταγγελία που κάνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε πιέσεις για να αποκλείσει τη «Ζαγάλισα» από την ημερίδα.
Περιμένουμε…
Απασχολημένος
Όπως πληροφορηθήκαμε από την Κομοτηνή, οι υπεύθυνοι της πομακικής εφημερίδας, μετά τον αποκλεισμό τους, με έγγραφο τους προς το γραφείο του κ. Πεταλωτή ζήτησαν να κατέβουν στην Αθήνα για να τους πει από κοντά γιατί αποκλείσθηκε η εφημερίδα τους.
Η γραμματέας του υφυπουργού όμως, η κ. Ιωαννίδου, τους απάντησε ότι λόγω… φόρτου εργασίας ο κ. Πεταλωτής δεν μπορεί να τους δεχθεί. Όποτε βρει χρόνο θα τους ειδοποιήσει…
Οι ίδιοι πάντως πιστεύουν πως δεν πρόκειται να… βρει ποτέ χρόνο για να τους δει. Να έχουν δίκιο άραγε;


Σχολιάστε εδώ