ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΑΡΗΣ να τολμήσουν!

Συμπληρώνοντας την… «τριολογία»(!) της πρόσφατης αρθρογραφίας μας στο «ΠΑΡΟΝ» («Ας κάνουμε και πάλι το ποδόσφαιρο γιορτή» – «Αθλητική βούληση απαιτείται, τα αστυνομικά μέτρα έπονται») –και προσεγγίζοντας, ενδεχομένως, τας παρυφάς της γραφικότητας– «διαβάζω», αύριο ή μεθαύριο, την ακόλουθη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (υπόθεση εργασίας, είπαμε!).
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ, μετά την επάξια κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας, προσβλέπει με πίστη και αισιοδοξία στην επίτευξη και του δεύτερου στόχου της, την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας για το 2010. Το γεγονός ότι ο αγώνας της ομάδας μας διεξάγεται στην Αθήνα και μάλιστα στο, τυπικά ουδέτερο, ΟΑΚΑ, μας δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις για την κατά πάντα διασφάλιση των άριστων, εκείνων, συνθηκών που θα επιτρέψουν την ομαλή και σε φίλαθλο πλαίσιο διεξαγωγή του αγώνα. Με την έννοια αυτή, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θέλει να καλωσορίσει την αποστολή και την ομάδα του ιστορικού ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, καθώς και τις χιλιάδες των φιλάθλων του, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ταυτόσημη είναι η βούληση και της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά στην τέλεση του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας.
Καλούμε, κατά συνέπεια, και τις χιλιάδες των φιλάθλων μας –προς τους οποίους και οφείλονται ευχαριστίες για τη θερμή συμπαράστασή τους στη διάρκεια όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος– να καλωσορίσουν και να χειροκροτήσουν τον ΑΡΗ, όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε ομάδες και σε φιλάθλους τελικού αγώνα Κυπέλλου. Ευχόμαστε, ασφαλώς, να κερδίσει ο καλύτερος. Θέλουμε να είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Τα ίδια, ωστόσο, επιθυμεί –αλλά για τη δική του ομάδα– ο ΑΡΗΣ και ουδείς, ασφαλώς, μπορεί να προδικάσει την έκβαση του αγώνα.
Ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, ας δεσμευτούμε όλοι δημόσια να χειροκροτήσουμε τον (μέσα στον αγωνιστικό χώρο) ποδοσφαιρικά αντίπαλο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».
«Διαβάζω», ακόμη και ανάλογου περιεχομένου ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης που χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ και δεσμεύεται ανάλογα!
Είναι, βέβαια, προφανές ότι η χρονολογική σειρά μπορεί να είναι και αντίστροφη, προτάχθηκε όμως –στην υπόθεση εργασίας– η «γηπεδούχος» ΠΑΕ, που οφείλει «να κάνει πράγματα», έστω κι αν οι φίλαθλοι είναι ίδιοι σε αριθμό, ιδίως εν όψει της μεγάλης δημοφιλίας του προέδρου της, αλλά και της γενικότερης «Παναθηναϊκής ευφορίας» που επικρατεί.
Και θα παρατηρούσε κάποιος, έστω, ότι η υπόθεση εργασίας λαμβάνει –με τον ένα ή τον άλλο τρόπο– σάρκα και οστά.
Φτάνει αυτό; Ασφαλώς και όχι, αλλά:
α) Δημιουργεί καλό κλίμα.
β) Εάν συνοδευτεί και με επιμέρους παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μέχρι και την ημέρα του αγώνα, πριν από την έναρξή του, στη διάρκεια και μετά τη λήξη του, οι διοικήσεις –μακάρι και οι φίλαθλοι– των δύο ΠΑΕ θα έχουν προνοήσει και θα έχουν επιμεληθεί κατά τα σκέλη εκείνα που τις αφορούν.
γ) Στην περίπτωση που εκδηλωθούν «ασχήμιες» στις
εξέδρες, θα έχουν ισχυρά επιχειρήματα, εφόσον κληθούν ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης.
δ) Εάν η αστυνομική δύναμη απαιτηθεί να επέμβει και το πράξει ανεπιτυχώς –κατά την κοινή κρίση– θα νομιμοποιούνται στις αιτιάσεις τους (αιτιολογημένα, ίσως και πάντως όχι… συλλήβδην και στην προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών στην Πολιτεία και ειδικότερα στην ΕΛΑΣ).
ε) Εάν την πρωτοβουλία των δύο ΠΑΕ (απαιτείται η αμοιβαιότητα) την υιοθετήσουν, κατά τις περιστάσεις, και άλλες, σίγουρα θα επανατοποθετηθεί κατάλληλα και η ΟΠΑΠ ΑΕ στο ζήτημα των χορηγιών.
Σε κάθε, πάντως, περίπτωση μπορεί και πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι, επιτέλους, κάτι αλλάζει, πρέπει να αλλάξει στα ελληνικά γήπεδα.
Κι αν ο Παναθηναϊκός ή ο Άρης «χάσουν» το Κύπελλο, σίγουρα δεν θα… φταίει το ήπιο κλίμα και οι φίλαθλες συνθήκες.
Θα έχουν, ωστόσο, «κερδίσει» την κοινή γνώμη, όπως και την… ΟΠΑΠ ΑΕ, αν βρουν μιμητές!
Και τώρα, επιστροφή στην πραγματικότητα! Για «υπόθεση εργασίας» επρόκειτο…


Σχολιάστε εδώ