ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΚΚΕ

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αποκυήματα της φαντασίας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαχωρισμό του Αιγαίου ή σε ελληνικές δεσμεύσεις περί στήριξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και χρήσης της FYROM ως αμερικανικού προτεκτοράτου. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι κάνει πολιτική πάνω σε λαθεμένες πληροφορίες και ψευδείς ειδήσεις, ότι καλλιεργεί ανησυχίες και τα συνδέει όλα, αποδίδοντάς της λογική… συνωμοσιολογίας.
«Δεν πρόκειται για τη συνηθισμένη μας ανησυχία», τον… καθησύχασε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν είναι όλα μύθοι. «Πάτε να συγκαλύψετε το ζήτημα μέσα από τη ΝΑΤΟποίηση και διχοτόμηση του Αιγαίου, κάτι που θα έχει επίπτωση στην άμυνα των νησιών. Εμείς δεν λέμε να πάρουμε την “κόκκινη μηλιά”, όμως οι οξύτατοι ανταγωνισμοί στην περιοχή, και με δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει τις γκρίζες ζώνες, μας κάνει να ανησυχούμε». «Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφερόντα», επανήλθε ο κ. Παπανδρέου. «Τα Ύμια είναι ελληνικό νησί. Βεβαίως για τη Χάγη τίθενται διάφορα θέματα, αλλά γιʼ αυτό λέμε να προσφύγουμε εμείς στη Χάγη».
Από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη συνέχεια, πληροφορηθήκαμε ότι η ανάκληση του εγγράφου του διοικητή αεροπορίας Σμύρνης δημιουργεί θετικό κεκτημένο για την Ελλάδα, ότι δεν υφίσταται ερώτημα από τις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα στην Ελλάδα και ότι στο θέμα της FYROM, όπως και στο Κυπριακό, έχουν κατατεθεί οι κόκκινες γραμμές…


Σχολιάστε εδώ