Κάτω… στον Πειραιά

Βέβαια η Καλαγιά της απάντησε ότι χωρίς γραμματέα η συνεδρίαση θα ήταν άκυρη, αλλά και ότι εν μέσω κατάληψης και οχλαγωγίας τι συνεδρίαση θα γινόταν. «Αυτά είναι φτηνοί λαϊκισμοί, για να μας χτυπάνε κάποιοι παλαμάκια», είπε χαρακτηριστικά και επιδοκιμάστηκε από τους παριστάμενους.
// Λίγο νωρίτερα η ίδια σύμβουλος (η κ. Αλυγιζάκη) είχε πει πως θα έπρεπε να αρχίσει και να τελειώσει γρήγορα το συμβούλιο γιατί λόγω… της εγκυμοσύνης της δεν μπορεί να περιμένει!
Άλλοι σύμβουλοι που την άκουσαν και παράγοντες του δήμου που ήταν στην αίθουσα έλεγαν πως έτσι όπως μίλησε έδειξε να νομίζει ότι το συμβούλιο γίνεται γι’ αυτήν και όχι για τον Πειραιά!
Ορισμένοι πάντως παράγοντες της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο μετράνε τους μήνες και υπολογίζουν πότε θα γεννήσει. Λέτε να το κάνουν για να διαπιστώσουν αν θα έχει χρόνο να κάνει προεκλογική εκστρατεία; Εμείς ωστόσο της ευχόμαστε «καλή λευτεριά»…
// Στην ίδια συνεδρίαση ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, που έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, έλεγε πως θα κατεβάσει δικό του συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα ο διαγραφείς σύμβουλος του Φασούλα Λ. Κούβαρης έλεγε ότι θα κατέβει μαζί του. Στην παρέα ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Βουράκης, Ντεντιδάκης, Μαλτέζος,
Αντωνάτος και Υδραίος. Λέτε να… προχωρήσουν κι αυτοί;
// Πάντως ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και της ΤΑ και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης υποψήφιων δημάρχων του Κινήματος, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα Φασούλα για το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά.
Απαντώντας σε ερώτηση τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους, είπε: «Σε ό,τι αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είμαστε σε αναζήτηση προσώπων, όμως το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά έχει δήμαρχο! Έχουμε έναν δήμαρχο που είναι και φιλόδοξος –υπό την έννοια ότι θέλει να κερδίζει τους στόχους του– και επίμονος και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στην αυτοδιοίκηση».
Και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν εθελοτυφλεί, δεν εξωραΐζει αλλά ούτε και δεν βλέπει αυτά που πρέπει να διορθωθούν. Πρέπει να βελτιώσουμε την καθαριότητα και την εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και να γίνεται σωστότερη αξιοποίηση των πόρων. Το ΠΑΣΟΚ τα βλέπει όλα αυτά, υπάρχει η βούληση να διορθωθούν, αλλά υπάρχουν και οι δυνάμεις της προόδου που τα ξεπερνούν και δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση τα λάθη και οι καθυστερήσεις να ανοίξουν δρόμο σε δυνάμεις οπισθοδρομικές, γιατί δεν τους ανήκει το μέλλον του Πειραιά».
// Ένας διαφορετικός μαραθώνιος άρχισε από χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο «Σινέ Παράδεισος» του Κορυδαλλού. Ένας κινηματογραφικός μαραθώνιος με τίτλο «Το σχολείο πάει σινεμά» από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, που περιλαμβάνει οκτώ παιδικές ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής σε πρώτη προβολή με πανέμορφες ιστορίες φαντασίας και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. «Απάντησή μας στην τυφλή βία είναι ο πολιτισμός», το μήνυμα της διοργάνωσης που αφιερώνεται στη μνήμη του 15χρονου Αφγανού Χαμί Νατζάφι, ως έκφραση διαμαρτυρίας κατά της τυφλής βίας και της τρομοκρατίας. Μάλιστα το διήμερο ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας «All the Invisible Children» με θέμα όλα τα «αόρατα παιδιά» θύματα της πείνας, της φτώχειας, της βίας, του πολέμου. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και οι θεατές θα προμηθεύονται προσκλήσεις από το ταμείο του κινηματογράφου.
// Συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία στη Νίκαια ο Γιάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του συλλόγου «Σύγχρονη Νίκαια» και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, είχε συναντήσεις με στελέχη πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων, που επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του και την πεποίθησή τους ότι θα μπορούσε να είναι ο αυριανός δήμαρχος στην καταταλαιπωρημένη Νίκαια.
Τις τελευταίες μέρες είχε πολλαπλές συναντήσεις στο εξωτερικό ιδιαίτερα σημαντικές, όπως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, για την προώθηση του θρησκευτικού διαλόγου και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για θέματα αυτοδιοίκησης με τον δήμαρχο ενός από τους πλουσιότερους δήμους του πλανήτη, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, κ. Andro Vlahosic. Οι συναντήσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη διείσδυση που έχει ο Γ. Μαρωνίτης σε διεθνές επίπεδο.
// Τηλεφωνική γραμμή καθαριότητας καθιέρωσε ο Τάκης Αβραμίδης μόλις ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου στον συγκεκριμένο τομέα. Όσοι δημότες διαπιστώνουν συγκεντρώσεις σκουπιδιών στην περιοχή τους ή όταν δεν βλέπουν να μαζεύονται τα σκουπίδια, θα μπορούν να το καταγγέλλουν στις εξής γραμμές: Για το Α΄ Διαμέρισμα στο τηλ. 210-4194541, στον Α΄ τομέα του Β΄ Διαμερίσματος στο τηλ. 210-4196005, στον Β΄ τομέα του ίδιου διαμερίσματος στο τηλ. 210-4196058, στο Γ΄ Διαμέρισμα στο τηλ. 210-4194501, στο Δ΄ Διαμέρισμα στο τηλ. 210-4194366 και στο Ε΄ Διαμέρισμα στο τηλ. 210-4194434.
// Αποφασισμένος να θέσει τέλος στο πρόβλημα της ΔΕΠΑΠ είναι ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας. Ήδη έχει πάρει σημαντικές και πρωτοποριακές αποφάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν με ασφάλεια την επιχείρηση στην ομαλότητα. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει τη στελέχωση της διοίκησής του με καταξιωμένα πρόσωπα που έχουν εμπειρία και γνώση, ενώ κάποια από τα ονόματα που θα ακουστούν, όπως αυτό της μητέρας μεγάλου επιχειρηματία, θα προκαλέσουν πάταγο. Επίσης δρομολόγησε ήδη λύση για τη συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των εργαζομένων. Μία μία κλείνουν οι… πληγές του Πειραιά. Και έπεται συνέχεια…


Σχολιάστε εδώ