Επίσκεψη-έκπληξη του Πλατινί στη σύνοδο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ!

Συγκεκριμένα, στο βήμα του ομιλητή βρέθηκε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η διεθνής ποδοσφαιρική κοινότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού -όπως είπε- από τις τοπικές κοινωνίες ξεκινάει η ανάπτυξη του αθλήματος.
Μάλιστα τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη σωστή εξάπλωση του ποδοσφαίρου, αλλά και τη διάδοσή του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Απαντώντας στον Μ. Πλατινί, ο συντονιστής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος, τόνισε ότι η ΤΑ στην Ελλάδα παρέχει χώρους για ποδόσφαιρο στη νεολαία και τους συντηρεί. Ωστόσο οι χώροι αυτοί δεν επαρκούν, γι’ αυτό η UEFA θα πρέπει να βοηθήσει την ΤΑ στον τομέα αυτόν.
Μιλώντας εξάλλου για το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο γεγονός, είπε:
«Αν υπάρχει μια δραστηριότητα που εκφράζει την παγκοσμιοποίηση όσο καμιά άλλη, αυτή είναι το ποδόσφαιρο είτε παρακολουθείς ποδοσφαιριστές από διαφορετικές χώρες να αγωνίζονται στο γήπεδο ζωντανά είτε σχεδόν κάθε εβδομάδα βλέπεις ομάδες από διαφορετικές χώρες μέσα από την τηλεόρασή σου, καταλαβαίνεις ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου φέρνει τον κόσμο πιο κοντά, μικραίνει τις γεωγραφικές αποστάσεις, αμβλύνει κοινωνικά και εθνικά στερεότυπα και μετατρέπει τον πλανήτη μας σε έναν πλανήτη ποδοσφαίρου (football planet)».


Σχολιάστε εδώ