Δύο νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς για την παραγωγή ρεύματος φτιάχνει η Μηχανική

Στην ίδρυση δύο νέων μεγάλων
υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής ισχύος 762 MW, σχεδιάζει να προχωρήσει η Μηχανική.
Για τον λόγο αυτόν υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 9/4/2010 τις σχετικές αιτήσεις για την αδειοδότησή τους.
Τα έργα αυτά αφορούν: α) τον υδροηλεκτρικό σταθμό Ποσειδών Ι εγκατεστημένης ισχύος 380 MW στη θέση Μπαμπαλιό του Δήμου Ινάχου, νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 196 εκατ. ευρώ και β) τον ΥΗΕ Ποσειδών ΙΙ εγκατεστημένης ισχύος 382 MW στη θέση Σαργιάδα του Δήμου Παρακαμπυλίων, νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 199 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής των έργων υπολογίζεται σε 5 χρόνια.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2003 έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό Θεοδωριάνων εγκαταστημένης ισχύος 4 MW με ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως και 19.000 MWh, αξίας -1,7 εκατ. ευρώ, το δε 2008 έλαβε από το υπουργείο Ανάπτυξης την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό Καρπενησιώτη. Ο σταθμός, που πρόκειται να κατασκευαστεί στον νομό Ευρυτανίας, θα έχει ισχύ 5,9 MW, ενώ η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι της τάξης των 23.000 MWh, αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός έργου ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζονται οι ενέργειες για την επαναδειοδότηση του μεγάλου υδροηλεκτρικού σταθμού Αγίου Νικολάου στον ποταμό Άραχθο νομού Άρτας εγκατεστημένης ισχύος 93 MW και ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 300.000 MWh. Επίσης τον Μάρτιο η Μηχανική κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής φάκελο για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.


Σχολιάστε εδώ