Έδωσε έγκριση το ΥΠΕΧΩΔΕ για κατασκευή κτιρίου-μαμούθ στο Μητροπoλιτικό Πάρκο!

Εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, σε ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων:
«Την ίδια στιγμή που εκπονούνται σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τη θεσμοθέτηση του ΜΠΓ, προωθείται ο κατακερματισμός και η τσιμεντοποίηση του τελευταίου μεγάλου αδόμητου χώρου της Αθήνας, στον οποίο οι νόμοι της Πολιτείας ακόμη από την εποχή του Ε. Βενιζέλου και το 1976 επιτάσσουν να δημιουργηθεί εκεί Μητροπολιτικό Πάρκο.
Δεν είμαστε αντίθετοι και συμφωνούμε απόλυτα με την ανέγερση ερευνητικών κέντρων, νοσοκομείων ή άλλων κτιρίων που εξυπηρετούν κάποιο κοινωνικό αγαθό. Διαφωνούμε όμως απόλυτα με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να θέσουμε σε αντιπαράθεση τη δυνατότητα απόκτησης κοινωνικών αγαθών καταστρέφοντας το ένα προς όφελος του άλλου. Είμαστε αντίθετοι στην τεχνητή αντιπαράθεση κοινωνικών αναγκών όπως: υγεία – περιβάλλον, πολιτισμός – αθλητισμός – περιβάλλον. Γι’ αυτό εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την κατασκευή κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ σε έκταση η οποία προορίζεται για τη δημιουργία του ΜΠΓ».


Σχολιάστε εδώ