Τρελή άνοδος του τουρισμού σε Τουρκία και Αίγυπτο!

Εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια σε Τουρκία και Αίγυπτο, τη στιγμή που εμείς κυνηγάμε τους τουρίστες με το τουφέκι!
Αυτό συμβαίνει γιατί τα τοπικά νομίσματα έχουν χαμηλές ισοτιμίες έναντι του ευρώ, με αποτέλεσμα οι προορισμοί αυτοί να είναι πάμφθηνοι για τους Ευρωπαίους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Πάσχα κάποιοι Έλληνες που διέμειναν σε ξενοδοχείο 5
αστέρων στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, πλήρωσαν 140 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό! Δηλαδή οι χώρες που είναι
εκτός ευρώ ευημερούν στον τουριστικό τομέα κι εμείς που είμαστε στο ευρώ δεινοπαθούμε!
Οι παράγοντες του χώρου στην Ελλάδα τονίζουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν τριπλασιάσει τον τουρισμό τους σε σχέση με τη χώρα μας, τη στιγμή που οι χώρες αυτές το 2004-05 είχαν τον μισό τουρισμό από εμάς!
Για να προσελκύσει μάλιστα περισσότερους τουρίστες, η Τουρκία έχει αναπτύξει τόσο τις υποδομές όσο και τη βιομηχανία που υποστηρίζουν τον τουρισμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης έχουν πετσέτες και κουβέρτες από τουρκικά εργοστάσια!
Εκτός των Ευρωπαίων πάντως, τις χώρες αυτές τις προτιμούν πλέον και αμερικανοί τουρίστες. Κάτι που σημαίνει ότι θα αυξήσουν κι άλλο τον τουρισμό τους, καθώς η αμερικανική αγορά τουριστών είναι τεράστια…
Όσοι λένε λοιπόν πως οι χώρες που είναι εκτός ευρώ αναπτύσσονται, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά!
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
Όσον αφορά τα δικά μας, η μιζέρια είναι το κύριο χαρακτηριστικό στον τουριστικό τομέα. Υπάρχει ανησυχία ότι μετά τα όσα
ακούστηκαν για τη χώρα μας στη Γερμανία, οι γερμανοί τουρίστες θα είναι περιορισμένοι. Τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία έχουν καθυστερήσει να κάνουν κρατήσεις κι αυτό επιβεβαιώνει τις προβλέψεις. Ελαφρά μειωμένες εμφανίζονται εξάλλου οι κρατήσεις των άγγλων τουριστών.
Ο μόνος τομέας που παρουσιάζει άνθηση είναι εκείνος των κρουαζιερόπλοιων, στα οποία ο αριθμός των αμερικανών τουριστών που τα προτιμούν αυξήθηκε κατά 10%.


Σχολιάστε εδώ