Στρώνουν το χαλί για ακόμα σκληρότερα μέτρα!

δη το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου και εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία στα οποία έχει πλειοψηφία παίρνουν σχετικές αποφάσεις.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στον Περισσό αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής προπαγάνδα προκειμένου να ταυτιστούν «οι ανάγκες της πλουτοκρατίας με αυτές του λαού». Έτσι, λένε, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα κυρίαρχα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και την εξέλιξη του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού ως κάτι για το οποίο ευθύνεται ο απλός λαός, ενώ προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι θα βγουν κερδισμένοι από την πτώση των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου.
Η προπαγάνδα αυτή, υπογραμμίζουν, αποκρύπτει το γεγονός ότι η εν λόγω συζήτηση αφορά μόνο την «πλουτοκρατία», αφού είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου επειδή προσδοκά στη συνέχεια να περισσέψει περισσότερο κρατικό χρήμα για να επιδοτηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο, λένε, επιδιώκει να περάσουν και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο όνομα δήθεν του να μειωθεί το επιτόκιο του κρατικού δανεισμού και να καλυφθούν τα ελλείμματα για τα οποία αυτό και μόνο ευθύνεται.
Όλη η παραπάνω συζήτηση, τονίζουν στελέχη του ΚΚΕ, αφορά αποκλειστικά και μόνο το κεφάλαιο που ενδιαφέρεται για το μερίδιο της πίτας που τελικά θα εισπράξει και για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που θα εξασφαλίσουν την αύξηση της κερδοφορίας του.
Στην αντίπερα ακριβώς όχθη, λένε, βρίσκονται οι ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, γιατί κάθε βήμα προς την κερδοφορία των επιχειρήσεων προϋποθέτει την απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Για αυτό ακριβώς η συντριπτική πλειοψηφία του λαού όχι μόνο δεν πρέπει να υποκύψει στην προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, αλλά αντίθετα πρέπει να ανοίξει τη δική της συζήτηση που θα αφορά τα δικά της δικαιώματα, τις δικές της ανάγκες, τα δικά της συμφέροντα και, πολύ περισσότερο, την ανάπτυξη της δικής πάλης.
Αυτή η συζήτηση, υπογραμμίζουν στελέχη του ΚΚΕ, δεν θα διεξαχθεί στα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά στους τόπους δουλειάς και τις εργατικές συνοικίες και για αυτό το κόμμα οργανώνει ευρύτατη εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Εκστρατεία που θα ενταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εν όψει της κινητοποίησης για την 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου.
Στον Περισσό εκτιμούν ότι μόνο η συστηματική συζήτηση στους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι αγκομαχούν κάτω από το βάρος των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να απεγκλωβίσει λαϊκές μάζες από τα κυρίαρχα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Εκεί, λένε, μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για το τι αγώνες χρειάζονται, τι αιτήματα θα προβάλουν και με ποια πολιτική προοπτική, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων.
Σήμερα, αναφέρει το ΚΚΕ, αντικειμενικά η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η επέλαση της τεχνολογίας επιτρέπει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αρκεί ο ίδιος ο λαός να τις βάλει στο προσκήνιο μέσα από την οργανωμένη, ριζοσπαστική και ανατρεπτική πάλη του που δεν θα αρκείται σε μικρομερεμέτια και επιμέρους ζητήματα, αλλά θα βλέπει μέχρι το τέλος του δρόμου, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.


Σχολιάστε εδώ