στα ενδότερα των ομάδων

=Θα πέσουν κορμιά στα πλέι οφ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι Πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της δεύτερης, που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό της να αποφύγει τα προκριματικά του Ιουλίου. Για πρώτη φορά, άλλωστε, δεν αρχίζουν οι αγώνες με ξεκάθαρο φαβορί.
=Σε όλες τις ομάδες εκτιμούν ότι, παρά τις βαθμολογικές διαφορές, οι τέσσερις αντίπαλοι
έχουν από 25% πιθανότητες για την κατάκτηση της πρωτιάς. Κυρίως επειδή οι δύο πρωτοπόροι, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, εμφανίζονται σε κακή κατάσταση, σε αντίθεση με τον Άρη και κατά δεύτερο λόγο την ΑΕΚ.
=Ειδικά οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι διανύουν περίοδο φόρμας. Έχουν, μάλιστα, ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των τριών άλλων ομάδων που, εκτός των άλλων, ταλανίζονται και από εσωτερικά προβλήματα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
=Στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, επικρατεί αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα μετά τις
αποστάσεις που πήρε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Επίσης, το δίδυμο των Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Ανδρέα Νινιάδη δεν γνωρίζει ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει για τα πλέι οφ.
=Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν τη διαφορά, αλλά δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κάποιος ότι θα παίξουν στα πλέι οφ. Ούτε, βέβαια, ότι θα αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους.
=Οι περιπτώσεις των Ντουντού, Λούα Λούα και Ντάτολο είναι ενδεικτικές. Ο Βραζιλιάνος, που αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Πειραιά, έχει να αγωνιστεί από το… 2009, με
εξαίρεση ελάχιστα λεπτά στη χρονιά που διανύουμε.
=Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν ότι θα μπει στη μάχη των πλέι οφ, αλλά δεν βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά. Κυρίως επειδή ο Ντουντού δείχνει να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων».
=Με τον Λούα Λούα
ισχύουν διαφορετικά πράγματα. Ο Αφρικανός έβγαλε τον τελευταίο μήνα όλα τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του.
=Τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου ανέδειξε τον ατομισμό του και την παντελή έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, όσο και εκτός γηπέδου με ξενύχτια και καθυστερήσεις στην προσέλευσή του για προπόνηση. Δικαιολογημένα μπήκε σε καραντίνα, αλλά λόγω προσόντων ο Μπάντοβιτς σκέφτεται να τον επανεντάξει στην ομάδα.
=Ο Ντάτολο έχει προσόντα. Αλλά είναι φευγάτος και στο μυαλό του κυριαρχεί η Εθνική Αργεντινής και η Νάπολι, στην οποία θέλει να επιστρέψει και το φωνάζει με κάθε τρόπο.
=Στον ΠΑΟΚ έχουν να λύσουν τον γρίφο με τον Κοντρέρας. Τα ψωμιά του Χιλιανού στην Τούμπα θεωρούνται μετρημένα, αλλά οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» και δη ο Φερνάντο Σάντος εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον εμπιστευθούν.
=Ο πορτογάλος τεχνικός, άλλωστε,
έχει και τον πονοκέφαλο που του προκαλεί το… διαζύγιο των επιθετικών με το γκολ. Η επιστροφή του Φιλομένο ενδεχομένως να δώσει λύσεις, αλλά ο Αργεντινός προέρχεται από πολύμηνη αποχή και, ασφαλώς, θα στερείται σταθερότητας.
=Στην ΑΕΚ ψάχνονται με τον Νάτσο Σκόκο. Έστω και αν ο Αργεντινός έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα δώσει τα πάντα για να βγάλει την Ένωση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να κάνει πιο εύκολη την αποχώρησή του.
=Αν, όμως, βάλουμε και τη δυσφορία του Μπλάνκο για την αναβλητικότητα του Αδαμίδη στην υπογραφή του νέου συμβολαίου του, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα. Και ο «Ζορό», πάντως, όταν μπαίνει στο γήπεδο αφήνει τα εξωαγωνιστικά προβλήματα στα αποδυτήρια.
=Αντίβαρο για τους δύο Αργεντινούς μπορεί να αποτελέσει ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο «τρομοκράτης» θέλει να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αλγερία και θα προσπαθήσει να πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της πατρίδας του ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ που θα ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική.
=Ερώτημα για την ΑΕΚ αποτελεί η ψυχολογική κατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο 62χρονος τεχνικός εμφανίζεται ιδιαίτερα πιεσμένος το τελευταίο διάστημα και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις παρουσιάζει συμπτώματα… δυσλειτουργίας.
=Τον Ντούσκο ενοχλεί αφενός η προπονητολογία και αφετέρου η άρνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη να εμπλακεί εκ νέου στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Κυρίως, όμως, οι διαρροές από το περιβάλλον του Αδαμίδη για αναζήτηση προπονητή.
=Κόντρα σε όλα αυτά, στον Άρη θα κληθούν επί της ουσίας να διαχειριστούν μόνο το βάρος από ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου. Αλλά με δεδομένο ότι στον τελικό της 24ης Απριλίου θα εμφανιστεί ως φαβορί ο Παναθηναϊκός, η δουλειά του Κούπερ να αποφορτίσει τους παίκτες του, ασφαλώς, θεωρείται ευκολότερη από των συναδέλφων του.
=Σε συνδυασμό με τη φόρμα των «κίτρινων», η διαφορά από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μπορεί να καλυφθεί. Αρκεί, βέβαια, να αξιοποιήσουν οι παίκτες του Κούπερ το «Κλεάνθης Βικελίδης».
=Γενικά η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα πλέι οφ. Όποια ομάδα την εκμεταλλευθεί, θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
=Το γεγονός ότι στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος ελάχιστοι εν ενεργεία διεθνείς χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ότο Ρεχάγκελ. Γι’ αυτό ο Γερμανός είχε ταχθεί ευθύς εξαρχής στο πλευρό του Παναθηναϊκού, ο οποίος διαθέτει τους περισσότερους εκπροσώπους στην εθνική ομάδα.
=Θρίλερ έχει δημιουργηθεί με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Νικοπολίδη και θέμα την απόφασή του για το επαγγελματικό μέλλον του. Ξαφνικά βγήκαν όλες οι αθλητικές εφημερίδες και προανήγγειλαν την παραμονή του στον Ολυμπιακό για ακόμα ένα χρόνο.
=Ο έμπειρος τερματοφύλακας, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Περιμένει πρώτα την πρόσληψη του νέου προπονητή και έπειτα να μιλήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη.
=Κυρίως επειδή θέλει να δει τα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Ο Νικοπολίδης επιδιώκει να φύγει από το ποδόσφαιρο με ψηλά το κεφάλι, ως Πρωταθλητής, και γι’ αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην
ενεργό δράση.
=Αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή, τότε ο 37χρονος θα συνεχίσει. Διαφορετικά θα συζητήσει την παλιά σκέψη του Κόκκαλη για ανάληψη ενός πόστου στην πειραϊκή ομάδα.
=Η αντικατάστασή του, πάντως, προκαλεί έντονους πονοκεφάλους στον Πειραιά. Οι ελεύθεροι τερματοφύλακες που έχουν προταθεί δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, ενώ οι καλοί χαρακτηρίζονται «ακριβοί» για το μπάτζετ των «ερυθρολεύκων».
=Ειδικά η περίπτωση του Σμάιχελ προκαλεί αναταράξεις στον Ολυμπιακό. Εξαιτίας, βεβαίως, των πληροφοριών για «τερματοφύλακα μέτριων δυνατοτήτων» που φτάνουν στο μεγάλο λιμάνι.


Σχολιάστε εδώ