Σε κλοιό ελεγκτών το Ραδιομέγαρο

Εισαγγελείς, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και ελεγκτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν κατακλύσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι διοικητικές και οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ έχουν λάβει ρητή εντολή από τη διοίκηση να παραδώσουν όποια έγγραφα τους ζητηθούν για τον έλεγχο. Η υπόθεση έχει… πολύ ψωμί, καθώς η κάθε πλευρά διερευνά και κάτι διαφορετικό.
Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έχουν λάβει γνώση του πορίσματος για τα πεπραγμένα της διοίκησης την περίοδο 2002-2005 και εστιάζουν τον έλεγχό τους στα έτη 2006-2009. Επιπλέον, προβλέπεται να ελεγχθεί αν τα στελέχη της διοίκησης της
ΕΡΤ συμμορφώθηκαν με τις παρατηρήσεις του προηγούμενου πορίσματος: εάν δηλαδή είχαν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και αν άλλαξαν οι μηχανισμοί αποφάσεων. Στο επίκεντρο βρίσκεται η παραγωγή του «Olympic Trophy», για την οποία -όπως αφήνεται να διαρρεύσει- διαπιστώνεται πως υπήρχαν δύο πορίσματα ελέγχου της τότε διοίκησης.
Έγγραφα επίσης ζητούνται για τις μεικτές τηλεοπτικές παραγωγές και τον τρόπο ανάθεσής τους σε εξωτερικές εταιρείες. Το νέο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και θα καταλογίζει ευθύνες.
Το ζήτημα είναι το πώς θα χρησιμοποιηθεί τον Μάιο, όταν θα ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις για το προφίλ και τη φυσιογνωμία των κρατικών καναλιών αλλά και για το νέο οργανόγραμμα, με το οποίο θα προωθηθούν συρρικνώσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της κρατικής τηλεόρασης.


Σχολιάστε εδώ