Πρόσωπο-έκπληξη ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Πρόσωπο-έκπληξη θα είναι πιθανότατα ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ που θα αναδειχθεί στο συνέδριο της παράταξης, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο. Πρόκειται για συνδικαλιστή της νέας γενιάς, η εκλογή του οποίου συνδυάζεται και με τη ριζική ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της παράταξης.
Η συγκεκριμένη «υπέρβαση», εκτός από τη σκοπιμότητα της αναζωογόνησης της παράταξης, μάλλον βγάζει από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με τις αντιπαραθέσεις, τις ανακατατάξεις και τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες της ΓΣΕΕ. Αν μάλιστα το νέο συνδικαλιστικό στέλεχος που εκκολάπτεται είναι σε αρκετά νεαρή ηλικία, τότε πιθανόν δεν θα προέρχεται από την ηγετική ομάδα που εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ στα ηγετικά κλιμάκια της ΓΣΕΕ. Η λύση για την προώθηση νέου και άφθαρτου προσώπου φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των στελεχών και μελών της ΔΑΚΕ, γεγονός που ακυρώνει τις πληροφορίες για προστριβές και εσωπαραταξιακές συγκρούσεις που είχε δρομολογήσει η σταυροδοσία στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.
Συμφωνία υπάρχει στη ΔΑΚΕ και για την προώθηση της υποψηφιότητας του Γ. Μανώλη ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Τόσο οι τοπικοί όσο και οι «κεντρικοί» συνδικαλιστές της παράταξης υποστηρίζουν ότι ο κ. Μανώλης πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αυτή, καθώς εκτός από την αναγνωρισιμότητα εκτιμούν ότι έχει δυνατότητα διείσδυσης και σε άλλους ιδεολογικούς χώρους. Το «ζύμωμα» ξεκίνησε, όμως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο γραμματέας συνδικαλιστικού φορέων της ΝΔ, ο οποίος μέχρι στιγμής κρατά το στόμα του θεόκλειστο…


Σχολιάστε εδώ