Πνέει τα λοίσθια το ΕΣΥ

Είναι ο κανόνας. Οι εξαιρέσεις -το αυτονόητο δηλαδή- ελάχιστες. Κι αυτές οφείλονται στη φιλοπατρία (εκεί φθάσαμε) κάποιων γιατρών και υπηρεσιακών παραγόντων που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην κοινωνία, τον πολίτη, αντιστεκόμενοι στο σαράκι της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και του ωχαδελφισμού που κατατρώει τα πάντα.
Δεν μπορεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία να λειτουργούν ρολόι και με νοσήλια πανάκριβα, και τα κρατικά να ταλαιπωρούν και να βασανίζουν με τη συμπεριφορά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού τους συμπολίτες τους που προσφεύγουν σʼ αυτούς για να βρουν την υγειά τους, να τους δώσουν ανάσα ζωής.
Πρέπει νʼ αντιληφθούν ΟΛΟΙ όσοι εργάζονται στον χώρο της υγείας ότι το ΕΣΥ είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Έχει ευθύνη για τις υποδομές η κάθε κυβέρνηση, αλλά η σωστή λειτουργία των νοσοκομείων εξαρτάται από εμάς.
Δεν παραβλέπει κανείς πλέον ότι το ΕΣΥ γέρασε, χρειάζεται τομές, είναι στην εντατική. Πρέπει να γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και ο Γιώργος Γεννηματάς το έβλεπε. Είχε διαπιστώσει ότι το «παιδί του» αντιμετωπίζει προβλήματα. Ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές. Τολμηρές. Όμως δεν πρόλαβε…
Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις… Το ΕΣΥ πνέει τα λοίσθια…


Σχολιάστε εδώ