«Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία»!

Το κεντρικό σύνθημα του Ταλάτ, όπως αυτό αναγράφεται στις αφίσες του, είναι το εξής: «Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία»!
Το σύνθημα προκαλεί σοκ και αφήνει εκτεθειμένο τον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά και τους ξένους που υποστηρίζουν την επανεκλογή Ταλάτ για την επανένωση της Κύπρου.
Οι ξένοι, Βρετανοί και Αμερικανοί, με τη συνδρομή της ΕΕ έχουν επιδοθεί σε αγώνα αλλαγής του εκλογικού κλίματος και ανατροπή των υφιστάμενων δεδομένων. Ο κ. Ταλάτ θεωρείται ως πιο επικοινωνιακός του κ. Ερογλου και πιο βολικός.
Με δηλώσεις του, ο κ. Ταλάτ
ισχυρίστηκε ότι εάν χάσει τις εκλογές θα είναι μια εξέλιξη ζημιογόνος και καταστροφική για τους Τουρκοκύπριους και την ίδια την Τουρκία!
Όπως ισχυρίζεται, εάν χάσει τις εκλογές θα διακοπούν οι συνομιλίες λόγω των ακραίων θέσεων του Έρογλου και θα χαθεί μια ευκαιρία στο Κυπριακό. Αμφότεροι, Ταλάτ και Δημήτρης Χριστόφιας, υποστηρίζουν ότι οι δυο τους και μόνο μπορούν να λύσουν το Κυπριακό. Ένας ισχυρισμός που προωθείται και από τους Αγγλοαμερικμανούς, καθώς και από αρκετούς εκ των ευρωπαίων εταίρων.
Εξ ου και η συνεχής στήριξη που του παρέχουν σε βάρος των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, κάτι που επισημάνθηκε και από τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.


Σχολιάστε εδώ