«Νόστιμον ήμαρ» για τον Θ. Λερούνη

Χθες λίγο μετά το μεσημέρι επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα με πτήση από το Ισλαμαμπάντ, ο δάσκαλος Θανάσης Λερούνης, που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες από αντάρτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπου είχε πάει εθελοντικά και βοηθούσε τους κατοίκους όπως μπορούσε, ενώ τους μάθαινε και γράμματα!
Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής του ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημ. Δόλλης είχε δραστηριοποιηθεί κατ’ εντολή της κυβέρνησης και είχε αλλεπάλληλες επαφές τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε πέραν του Ατλαντικού επίπεδο, προκειμένου να πετύχει την απελευθέρωσή του.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα είχε ταξιδέψει πολλές φορές και στο Αφγανιστάν. Πρόσφατα μάλιστα είχε πάει πάλι εκεί για τις τελικές διαπραγματεύσεις, όπου πέτυχε και τη συμφωνία της απελευθέρωσης του έλληνα δασκάλου.
Μάλιστα τον παρέλαβε ο ίδιος από την περιοχή Τσιτράλ όπου εκρατείτο και τον μετέφερε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Ισλαμαμπάντ. Μόλις ο Θ. Λερούνης έφτασε εκεί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον συνεχάρη για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του.
Στη φωτό ο Θανάσης Λερούνης (αριστερά) με τον Δήμο Δόλλη αμέσως μόλις προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.


Σχολιάστε εδώ