Κάτω στον Πειραιά

// Χαμός έγινε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου που είχε θέμα την προστασία του δασικού πλούτου στον ευρύτερο Πειραιά.
Ενώ λοιπόν ο νομάρχης Γιάννης Μίχας έλεγε ότι θα δώσει 2 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της νομαρχίας για αναδασώσεις, συντηρήσεις αντιπυρικών ζωνών, εγκαταστάσεις υδατοδεξαμενών στα νησιά κ.ά., βγήκε ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Ρέντη Δήμος Σταματάτος και του είπε πως αντί να… μοιράζει εκατομμύρια με τα λόγια, θα ήταν καλύτερα να προχωρούσε στην ολοκλήρωση της κατασκευής της υδατοδεξαμενής στο Σχιστό, που στην ουσία είναι τεχνητή λίμνη και από την οποία θα μπορούν να ανεφοδιάζονται με νερό πυροσβεστικά ελικόπτερα σε περιπτώσεις που πάρει φωτιά κάποιο σημείο του βουνού! Επίσης τόνισε ότι από πέρυσι ο ΠΕΣΥΔΑΠ είχε ζητήσει να διατεθεί ένα υδροφόρο όχημα στις εγκαταστάσεις του, αφού ουσιαστικά αυτές λειτουργούν ως κέντρο επιχειρήσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση.
Έξαλλος ο νομάρχης άρχισε να φωνάζει ότι κακώς πήρε τον λόγο ο Δ. Σταματάτος και του είπε να μην… ξαναμιλήσει!
Όταν βέβαια ο Δ. Σταματάτος του είπε
ότι το στόμα δεν του το είχε κλείσει ούτε η… χούντα, ο Γ. Μίχας δήλωσε ότι τα χρήματα τα μοιράζει εκείνος όπου θέλει και ο ΠΕΣΥΔΑΠ δεν θα πάρει… ούτε ένα ευρώ! Προφανώς επειδή ο εκπρόσωπός του… τόλμησε να μιλήσει!
Μάλλον άναψε φωτιές, αντί να τις σβήσει, ο κ. Μίχας…

// Μια αλλαγή και δύο αντικαταστάσεις κυοφορούσαν οι επιλογές των αντιδημάρχων που ανακοινώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Έτσι ο Αντώνης Αρώνης αλλάζει με τον Π. Αβραμίδη στην αντιδημαρχία Οικονομικών και ο Π. Αβραμίδης πάει στην Καθαριότητα, όπου ήταν ο Αρώνης.
Πρόκειται για δύο καταξιωμένα στελέχη της πλειοψηφίας, με πλούσιο και γόνιμο έργο, που αναμένεται να βοηθήσουν αποφασιστικά, στους κρίσιμους τομείς που ανέλαβαν, την προσπάθεια του δημάρχου για επανεκλογή.
Ο Γ. Αξαρλής ανέλαβε την αντιδημαρχία Πράσινου όπου ήταν ο Δημήτρης Βρόντος, ο οποίος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος των Δημοσίων Σχέσεων και του Γραφείου Τύπου. Τον τομέα αυτόν είχε η Δάφνη Μπόκοτα, η οποία τοποθετήθηκε εντεταλμένη σύμβουλος για τον Πολιτισμό και θα έχει την ευθύνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία θα αναβαθμιστεί. Τέλος, ο Στ. Γαϊτανάρος τοποθετείται αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδικών Σταθμών. Ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος του τομέα Γ. Υδραίος δεν θα αξιοποιηθεί, σ’ αυτήν τη φάση, σε κάποιο πόστο. Οι αντιδήμαρχοι Π. Αγγελόπουλος, Ν. Βλασσόπουλος και Γ. Μπενέτος παρέμειναν στις θέσεις τους.
Δεν ανακοινώθηκαν ακόμα οι πρόεδροι και οι διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων. Αυτό θα γίνει μάλλον μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, καθώς ο δήμαρχος σχεδιάζει επαναστατικές αλλαγές που θα κάνουν αίσθηση στο πανελλήνιο…

// «Ένα πρόβλημα που είχε λυθεί το 2007 επανήλθε μυστηριωδώς φέτος στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά και περιεπλάκη πάλι, με αποτέλεσμα να υπάρχει νέα εστία έντασης εκ του μη όντος! Συγκεκριμένα το θέμα της λαϊκής αγοράς στο Β΄ Διαμέρισμα, που είχε ξεσηκώσει τότε τον κόσμο και είχε λυθεί με παρέμβαση του τότε προέδρου Γ. Μαστρονικόλα, ήλθε και πάλι στις 25/1/2010 στο ΔΣ και πέρασε ομόφωνα, αποκλείοντας όμως το τμήμα του δρόμου από Καραολή – Δημητρίου μέχρι Τσαμαδού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους παραγωγούς και τους εμπόρους καθώς κάποιοι, ενώ έχουν άδειες, δεν έχουν χώρο! Για τον λόγο αυτόν ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα και να μην αλλάξει η παλιά απόφαση.

// Πάσχα μαζί με 250 Νικαιώτες χαμηλών εισοδημάτων (εργάτες, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές) έκανε ο επικεφαλής της Κίνησης Σύγχρονη Νίκαια Γιάννης Μαρωνίτης, σε ξενοδοχείο της Αμαρύνθου όπου τους φιλοξένησε από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα της Λαμπρής. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ένας συνταξιούχος τον ευχαρίστησε γιατί, όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκε σε άλλο κρεβάτι εκτός από το δικό του! Να σημειώσουμε ότι σε κάθε εορταστική περίοδο ο Γ. Μαρωνίτης φιλοξενεί Νικαιώτες στην Αμάρυνθο και μέχρι τώρα πάνω από 1.500 κάτοικοι της Νίκαιας έχουν φιλοξενηθεί.
Παράλληλα τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ίδιος μαζί με τα στελέχη της κίνησής του Ν. Καλαφάτη, Δημ. Καρακατσάνη και Κ. Ανδριανοπουλίτη, μοίραζαν τρόφιμα και δώρα σε άπορες οικογένειες της περιοχής, κάτι που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, άσχετα αν δεν είναι πλέον γιορτές.

// Ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος αναφερόμενος στην καθυστέρηση της λειτουργίας δεύτερου ΚΕΠ στον δήμο, τονίζει ότι η ίδρυσή του έχει εγκριθεί από τις 17/4/2008 από τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη, και εκείνα που έμεναν ήταν να δοθεί η επιχορήγηση των 57.000 ευρώ για διαμόρφωση και εξοπλισμό του χώρου, η σύνταξη τριών συμβάσεων έργου για την επάνδρωσή του και η επιχορήγηση του ενοικίου. Αυτά δεν έγιναν λόγω οικονομικής δυσπραγίας των ΟΤΑ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Γ. Διάκος, αν η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ήθελε πραγματικά, θα μπορούσε να λειτουργήσει το ΚΕΠ. Και αν βεβαίως πίεζε περισσότερο ο δήμαρχος.

// Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αναγνώστη της στήλης Τάκη Τσαπραλή για τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος σωστά τα ελληνικά…


Σχολιάστε εδώ