Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΟ… ΕΦΙΑΛΤΗΣ της συγκυβέρνησης πλανάται ξανά πάνω από τη Ρηγίλλης! Παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούν ανήσυχοι την επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας, λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης, και φοβούνται τα… χειρότερα. Ποια είναι τα χειρότερα; Να περιέλθει η κυβέρνηση σε αδιέξοδο και εκ των πραγμάτων να τεθεί θέμα σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα κόμματα. Στη Ρηγίλλης θεωρούν «εφιαλτικό» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά είναι υποχρεωμένοι –υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων- να συναινέσουν στην εθνική προσπάθεια. Επίσης γνωρίζουν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας, κανένα κόμμα δεν θα βγει αλώβητο, αφού η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα κληθεί να πάρει σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Η συζήτηση δεν είναι διόλου θεωρητική αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος μελετούν με ποιες προϋποθέσεις και κάτω από ποιους όρους θα συμπράξουν σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
oΔΕΝ γνωρίζω για τους άλλους εμπλεκόμενους, αλλά ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει πάρει… πολύ ζεστά την υπόθεση του συνεδρίου. (Ίσως τον «εξιτάρει» ο τίτλος του προέδρου, ποιος ξέρει…) Άλλως δεν εξηγείται ότι, ενώ σημειώνονται σοβαρές εξελίξεις σε όλα τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά), η Νέα Δημοκρατία αρκείται σε ρόλο θεατή και ο κ. Αβραμόπουλος, αρμόδιος επί των Εξωτερικών τομεάρχης, κάνει… ασκήσεις αφωνίας!
oΟΡΙΣΤΙΚΗ και αμετάκλητη είναι, όπως πληροφορούμαι, η απόφαση της Ρηγίλλης να προχωρήσει σε ευρείες αλλαγές στα κομματικά όργανα. Ο Αντ. Σαμαράς κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι με την απόδοση ορισμένων τομεαρχών, οι οποίοι θα αντικατασταθούν σε μια προσπάθεια να αποκτήσει δυναμική ο αντιπολιτευτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ήθελε σήμερα κιόλας να προχωρήσει σε «ανασχηματισμό», αλλά συγκρατείται –προς το παρόν– από τους στενούς συνεργάτες του. Οι τελευταίοι επισημαίνουν ότι το κόμμα οδεύει προς το συνέδριο και οποιεσδήποτε αλλαγές αυτήν την ώρα θα προκαλέσουν «περιττές αναταράξεις». Ως εκ τούτου, του εισηγούνται να αναβάλει τις όποιες αποφάσεις για μετά το τέλος Ιουνίου…
oΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ; Μόνο; Στην εκπομπή της ΝΕΤ «Press» του Κων. Ζούλα την Τρίτη το βράδυ ήταν καλεσμένοι ο πρώην και ο νυν πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Ήταν κατά σύμπτωση πρώην υπουργοί και οι δύο! Ο κ. Τίμος Χριστοδούλου, εκλεκτός των κυβερνήσεων και των δύο Καραμανλήδων, και ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργός του Σημίτη. Δεν ακούσαμε κανέναν από τους δύο να πουν για τις δικές τους ευθύνες για εδώ όπου φθάσαμε, τότε που μετείχαν στην εξουσία.
Και με την ευκαιρία, τα τεράστια μπόνους που δίνονταν και επί Χριστοδούλου στα ΕΛΠΕ, στους διοικούντες και στους εργαζόμενους (16 και πάνω μισθούς), θα συνεχιστούν και τώρα, κύριε Γιαννίτση;

***

sΣυγκυβέρνηση θέλει ο Γιακουμάτος. Ώρες είναι να… παρεξηγηθεί ο Κιλτίδης!

***

δΖημιά είχε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την… πλέρια στήριξη που πρόσφερε στον Παπανδρέου. Και μάλιστα πλειοδότησε στη λήψη και πρόσθετων μέτρων. Άσχημο κλίμα βρήκαν το Πάσχα στις επαρχίες τους οι βουλευτές του. Και τον ενημέρωσαν αμέσως, ανησυχώντας για τις αντιδράσεις που είχαν. Αποτέλεσμα όπισθεν ολοταχώς. Και εντολή για ολομέτωπη επίθεση στη συζήτηση για το φορολογικό. Και καμία συνεργασία με υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές.


Σχολιάστε εδώ