Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Συνεχίζεται το… «αιματοκύλισμα» των τραπεζών. Όλη την εβδομάδα οι τίτλοι των τραπεζών πιέστηκαν. Στο τελείωμά της ήρθε και η έκθεση της Citigroup που τις… περιέλαβε για τα καλά και ούτε λίγο ούτε πολύ υποβάθμισε τις συστάσεις της για τις περισσότερες! Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος δίνει τώρα νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τους τίτλους της Εθνικής, της Εμπορικής, της EFG Eurobank αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
4Υποβάθμιση και για τη σύσταση της Jumbo. «Δράστης» η Euroxx, που θέτει νέα τιμή-στόχο για τον τίτλο τα 7,6 ευρώ. Πάντως η εισηγμένη προβλέπει αύξηση των εσόδων της τόσο για φέτος όσο και για τη νέα περίοδο, 2010-2011, ωστόσο διατηρεί επιφυλάξεις για το ύψος των αυξήσεων αυτών. Ενδεικτικό της εικόνας της αγοράς και του κλάδου είναι και το ότι η πασχαλινή αγορά για την εταιρεία -παραδοσιακά μια ιδιαίτερα θετική περίοδος γι’ αυτήν- ήταν χειρότερη από την περυσινή, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά τουλάχιστον 6%.
4Εθνική Τράπεζα: Η πρώτη από τους «μεγάλους» του ΧΑ που προχώρησε στη δημιουργία εξειδικευμένης θυγατρικής για τη διαχείριση των ακινήτων της (Εθνική Πανγαία). Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο real estate πάντως…
4Creta Farm – Τιτάνας: Τι κοινό έχουν οι δύο εταιρείες; Και οι δύο προσδοκούν σε βαθιές «ανάσες» από την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στις ΗΠΑ, όχι όμως για τη φετινή χρήση. Είναι «μακροπρόθεσμες» οι επενδύσεις τους!
4Ελλάκτωρ: Ακόμα ένα παράδειγμα της… «παράνοιας» των επενδυτικών οίκων και των αναλυτών. Για την εισηγμένη υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες και αντικρουόμενες εκθέσεις ελληνικών ΑΧΕ. Η πρώτη είναι της Alpha Finance που μειώνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 7 ευρώ, η δεύτερη είναι της Proton που χαρακτηρίζει ελκυστική τη μετοχή και δίνει τιμή-στόχο στα 9,2 ευρώ!
4ΔΕΗ: Τα λέγαμε εδώ και καιρό για την εταιρεία, τότε που δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει προς τα πού θα «τραβήξει» η εισηγμένη. Τώρα που μέσα στον γενικό… χαλασμό των προηγούμενων ημερών ήταν ίσως το μοναδικό «κρατικόχαρτο» που διασώθηκε και «απειλεί» να εκθρονίσει από την πρώτη πεντάδα των εισηγμένων με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση τις Eurobank και Alpha Bank ίσως αρκετοί να σπεύσουν να τοποθετηθούν. Κατόπιν εορτής; Ίδωμεν…


Σχολιάστε εδώ