Δεν θα περάσει το 15% η ανεργία…

Βλέπουν κάποια στοιχεία και δεν πιστεύουν στα μάτια τους εκεί στον ΟΑΕΔ. Ο Μάρτιος μας εγκατέλειψε με ενδείξεις για μείωση του αριθμού των απολύσεων και αύξηση -οριακή έστω- του όγκου της απασχόλησης. Τα θετικά αυτά δείγματα του Μαρτίου δημιουργούν αμυδρές ελπίδες ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι μαύρες προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας στο 15% και πάνω…
Οι αρμόδιοι στον ΟΑΕΔ δεν βιάζονται, πάντως, ούτε να πανηγυρίσουν ούτε να δημιουργήσουν κλίμα προσδοκιών. Παρακολουθούν, όπως μας λένε, τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και αν η «καλή τάση» συνεχιστεί και επαληθευτεί τους επόμενους δύο μήνες, τότε θα δοθούν και τα συγκεκριμένα στοιχεία.
Στο μεταξύ χθες, στο υπουργείο Εργασίας, ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης, ο γενικός γραμματέας Ροβ. Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας και ο γραμματέας διαχείρισης κοινοτικών πόρων Θ. Τσέκος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε:
• Η απευθείας κατάθεση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 816 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ με τη δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται η ρύθμιση αυτή, καθώς η απευθείας απόδοση στο ΙΚΑ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών αποκλείει «κάθε πιθανότητα απάτης ή άλλης χρήσης της οικονομικής αυτής ενίσχυσης από τους εργοδότες», όπως μας διευκρινίζει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στις 119.000 νέες θέσεις εργασίας οι 50.000 αφορούν τον χώρο του τουρισμού και ενθαρρύνονται οι τουριστικές επιχειρήσεις να διευρύνουν την τουριστική περίοδο κατά δύο μήνες (είτε Απρίλιο – Μάιο, είτε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) για τόνωση της κίνησης.


Σχολιάστε εδώ