Βλέπει τελικό ο Ζούρος για τον Πανελλήνιο

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη σύμφωνα με τον θυμόσοφο λαό και στην Κυψέλη ασπάζονται τη ρήση. Ο Πανελλήνιος ρίχνεται το ερχόμενο Σάββατο στη μάχη του Φάιναλ Φορ για το Γιούροκαπ και, όπως λένε ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του, «πάμε στη Βιτόρια για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και όχι
απλώς για τη συμμετοχή». Φυσικά στον σύλλογο των Ολυμπιονικών ξέρουν ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο. Αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν απέδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο. «Γιατί να μην το κάνουμε και τώρα;», λένε στην Κυψέλη με πρόδηλη την αισιοδοξία τους πρώτα απ’ όλα για πρόκριση στον τελικό. Αισιοδοξία που ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν βρίσκουν απέναντί τους στον ημιτελικό το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, κυρίως λόγω έδρας, την Μπιλμπάο. Και η Βαλένθια, βέβαια, είναι δυνατός αντίπαλος, αλλά στον Πανελλήνιο εκτιμούν ότι δεν θα πάρει τα… σπόρια από τους διαιτητές όπως οι Βάσκοι που παίζουν στο σπίτι τους ή, έστω, δίπλα σε αυτό.
Ο Ζούρος ποντάρει πολλά στη δίψα των παικτών του για διάκριση. Και βεβαίως στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται ο Ντέιβιν Σμιθ και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο αμερικανός φόργουορντ συμπεριλήφθηκε στην πρώτη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και ο έλληνας γκαρντ στη δεύτερη πεντάδα. Σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Ζούρου ως κορυφαίου κόουτς του Γιουρόπα Καπ, η πρόκριση του Πανελληνίου στο Φάιναλ Φορ θεωρείται απόλυτα δίκαιη και φυσιολογική.


Σχολιάστε εδώ