Αρνήθηκε το ΠΑΜΕ συμμετοχή στο νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ

Το νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ (το ΠΑΜΕ δεν έθεσε υποψηφιότητα) έχει ως εξής: πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος, αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Γαβρίλης, γενικός γραμματέας Γιώργος Τσαλικάκης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ανέστης Στάθης, γραμματέας Οργανωτικού Βαγγέλης Μουτάφης, αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Αβραάμ Τριανταφυλλίδης, γραμματέας Οικονομικού Φίλιππος Θωμάς, αναπληρωτής γραμματέας Οικονομικού Φώτης Κολεβέντης. Μετά τη συγκρότηση του προεδρείου, το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση προέβησαν σε ανακοινώσεις. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Έρχεται και νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Οι επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21-22 Απριλίου που κάλεσε το ΠΑΜΕ αποτελούν σταθμούς της κλιμάκωσης της πάλης της εργατικής τάξης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αγώνες χειραφετημένους από την πολιτική και την ιδεολογία της αστικής τάξης. Αγώνες που με τη μαζικότητά τους μπορούν να φρενάρουν τη θύελλα που έρχεται και να ανοίξουν τον δρόμο για την πολιτικοποίησή τους στην κατεύθυνση ενός δρόμου ανάπτυξης όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία. Πρέπει να είναι πρωτόγνωροι σε μαζικότητα απέναντι στα πρωτόγνωρα σε βαρβαρότητα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αυτόνομη Παρέμβαση, στην οποία τονίζει:
«Θα είμαστε η ριζοσπαστική αντιπολίτευση στις συμβιβαστικές λογικές και θα πρωτοπορούμε στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων. Φυσικά, έχουμε αίσθηση των ορίων και των δυνατοτήτων μας, με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς. Για τον λόγο αυτόν η παραμονή μας στο προεδρείο της ΓΣΕΕ θα κριθεί από το αν θα γίνουν σεβαστοί οι κανόνες συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας και από τη στάση που θα κρατήσει η ΓΣΕΕ στις μεγάλες μάχες για το
Ασφαλιστικό, τη σύμβαση, την απόκρουση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης».


Σχολιάστε εδώ