από το Περιστύλιο…

Η αύξηση των spreads δεν είναι ευχάριστη, παραδεχόταν στη συνέχεια στους διαδρόμους της Βουλής ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός όμως φέρεται να πιστεύει ότι αν πρέπει να δανειστούμε τον Μάιο, θα δανειστούμε ακόμα κι αν τα spreads βρίσκονται σε τέτοια ύψη. Την ίδια θέση είχε υποστηρίξει νωρίτερα στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση, αλλά ο στόχος παραμένει πάντα ένας. Κι αυτός δεν είναι τόσο η καθημερινή διακύμανση, όσο το να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε το χαμένο αίσθημα αξιοπιστίας της χώρας.
Όσο για την πιθανότητα να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν φαίνεται να παίζει προς το παρόν. Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει να την απορρίπτει, κι αυτήν τη φορά φέρεται να είπε ότι το ΔΝΤ δεν είναι λύση, είναι δεκανίκι…
—————————-

Ποιος είναι αλήθεια το «βαθύ λαρύγγι» της κυβέρνησης;
Αρκετοί βουλευτές σχολίασαν την πρωτοφανή άνοδο των spreads και ιδιαίτερα ο εισηγητής της ΝΔ στο φορολογικό νομοσχέδιο Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να ανακαλύψει τον «αξιωματούχο – βαθύ λαρύγγι».
Η Ντόρα Μπακογιάννη, που από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ προτιμά τη Βουλή, ζήτησε να σταματήσουν να μιλάνε στην κυβέρνηση, γιατί κάθε φορά που το κάνουν αυτό μας στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ. «Κινδυνεύει η όλη προσπάθεια να έχει ένα σισύφειο αποτέλεσμα», είπε και ο Κωστής Χατζηδάκης.
Από την πλευρά της συμπολίτευσης ο Κώστας Γείτονας είπε ότι
«εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότερο»,
ενώ για… ακράτεια δηλώσεων, που μόνο κακό προκαλεί, έκανε λόγο ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει ότι υπάρχει φλύαρος στην κυβέρνηση, λέει ότι δεν υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» και ότι όλα όσα διαδίδονται είναι παιχνίδια…
Δεν κρύβει ωστόσο ότι το υπουργείο Οικονομικών χρειάζεται τη συνδρομή κι άλλου υφυπουργού. Φαίνεται ότι ένας υφυπουργός, ο κ. Σαχινίδης, δεν είναι αρκετός.
————————–

Επίθεση στον Ανδρέα Βγενόπουλο εξαπέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τις διαδικασίες πώλησης του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής από τη ΝΔ που έγιναν «με τον ίδιο πρωθυπουργό, τους ίδιους υπουργούς και τον ίδιο αγοραστή, τον Mr MIG». Τόνισε ότι οι υποθέσεις –και ειδικά η πώληση του ΟΤΕ– θα διερευνηθούν, καθώς πρόκειται για μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι συμφωνίες συνέφεραν την κυβέρνηση της ΝΔ. Εντύπωση προξένησε ωστόσο ότι στράφηκε εναντίον της συμφωνίας Aegean – Ολυμπιακής που έγινε χωρίς να ερωτηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ υπογράμμισε ότι και ο ίδιος έχει παρέμβει και έχει στείλει σχετική επιστολή στην Επιτροπή.
Και γιατί το κρατούσαν κρυφό τόσο καιρό;

——————————

Στα… χέρια παραλίγο να πιαστούν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ όταν στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης μίλησε για κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. «Για τη στρατιά κατοχής, τους λαθρομετανάστες που φέρνουν ξένοι στη χώρα σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων, δεν λέτε τίποτα», απάντησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης.
«Τέτοιο μίσος για τον συνάνθρωπό σου, όσους σταυρούς και να κάνεις δεν κρύβεται», απάντησε ο Α. Τζέκης προτρέποντάς τον να πάρει τα όπλα και να αρχίσει να σκοτώνει!
Ακολούθως η κατάσταση… σοβάρεψε: «Έχετε χρηματοδότη τον Εμφιετζόγλου», πέταξε ο Α. Τζέκης. «Εμείς ούτε τυπογραφεία
έχουμε ούτε δημάρχους να μας δίνουν δουλειές»… απάντησε ο Ηλ. Πολατίδης…


Σχολιάστε εδώ