Αιδώς Αργείοι και παρακατιανοί…

Θα κόμιζα γλαύκα στην Αθήνα αν επαναλάμβανα ότι οι βασικοί πυλώνες αξιοπρέπειας και κύρους της ανεξαρτησίας και της γεωπολιτικής ισχύος μιας χώρας είναι η οικονομία, οι αξίες, η άμυνα και η διπλωματία. Το πώς κατάντησαν τις δύο πρώτες δεν είναι ανάγκη να το περιγράψουμε.
Η άθλια πολιτική και οικονομική διαχείριση και των τεσσάρων χώρων που επιφύλαξε η πανάθλια ελίτ που μας κυβερνά, ιδιαίτερα τα πέντε τελευταία χρόνια, οδηγεί ασφαλώς την Ελλάδα στη γενική χρεοκοπία, στο περιθώριο των Βαλκανίων. Το σύστημα, διαβρωμένο, ωθεί τη χώρα στη συνολική απαξίωση.
Τον κίνδυνο απώλειας της εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας επεσήμανε, απελπιστικά όψιμα, ο πρωθυπουργός.
Ισχύει, για να μην αναλίσκομαι σε βαθυστόχαστες αναλύσεις, αυτό για το οποίο με μια αράδα κραυγάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης («Ε» 27/3): «Η δεκαετία 1997-2008 αποδεικνύεται από τις πλέον δυσώδεις στην πολιτική ιστορία του τόπου». Με τις επιπτώσεις της φυσικά.
Όλοι γνωρίζουμε καλά, έναν προς έναν, τους πολιτικούς που πρωταγωνίστησαν, καθώς και τους τομείς όπου ήκμασε η λεηλασία του κράτους. Ένα προς ένα και τα έργα τους. Ουδείς όμως από τους ταγούς, και εννοώ τους κ. Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά, δεν προθυμοποιήθηκε να τους καταγγείλει, φοβούμενοι όλοι ότι το «σύστημα» θα τιναζόταν στον αέρα και θα έμεναν απροστάτευτοι κάποιοι «συνάδελφοι». Γιατί δεν απαιτούν να γίνει τώρα αμέσως ανάκριση για να βρουν ποιοι εισέπραξαν τα 120 εκατ. ευρώ μίζα από τη σημιτική σύμβαση αγοράς των υποβρυχίων; Αδιαφορούν που η χώρα γονάτισε από το άδειασμα των ταμείων.
Το σήμερα
• Διορίζουν προκλητικά και ασύστολα 232 νέους χρυσοκάνθαρους, συγγενείς και φίλους, στην ήδη υπερχειλίζουσα προσωπικού Βουλή, με ογκώδεις μισθούς και επιδόματα. Ετήσιο κόστος 8 εκατ. ευρώ!
• Ο πρωθυπουργός διορίζει στο ιδιαίτερο γραφείο του 45 υπαλλήλους και άλλους 47 στο γραφείο του ως ΥΠΕΞ, που εισπράττουν παχυλές… υπερωρίες.
• Τρεις από τους πρώτους λαμβάνουν ακόμη το επίδομα εξωτερικού, ενώ είχαν επαναπατρισθεί από τον Νοέμβριο του 2009.
• Στην ΕΡΤ – ΑΠΕ συνεχίζουν να εισπράττουν αργομισθίες αμέτρητοι «δημοσιογράφοι». Το ίδιο συμβαίνει στα γραφεία Τύπου και τουρισμού εξωτερικού.
• Χρηματοδοτούν το ευαγές Ίδρυμα Κ. Σημίτη με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Tου πρώην πρωθυπουργού των υποβρυχίων, των ZUBR, των αρμάτων, των φρεγατών, της Ζήμενς κ.ά.
• Ο μαθητευόμενος μάγος υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναγγέλλει μέτρα για τις γονικές παροχές, αλλά νομοθετεί 20 ημέρες μετά. Απώλεια τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από φόρους.
• Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα (θα προκύψει αύξηση 1,5% του ΑΕΠ), μην κακοκαρδίσει συνδικαλιστές…
• Ομοίως αρνείται να περικόψει τα χοντρά επιδόματα των λιμενεργατών και των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου, γιατί φοβάται τους συνδικαλιστές.
• Πακτωλούς μισθών και μπόνους εισπράττουν μεγαλόσχημοι του ΟΠΑΠ.
• 250.000 ευρώ δόθηκαν στον κ. Χάιφετζ για «φροντιστήριο» υπουργών.
Από την άλλη μεριά, η χώρα δέχεται αλλεπάλληλες προσβολές, αμφισβήτηση και βιασμό ακόμη της κυριαρχίας της, όταν οι τουρκικές φρεγάτες περιπλέουν τις Κυκλάδες και ο υπουργός Άμυνας μας παρηγορεί δηλώνοντας: «Παρακολουθούμε ψύχραιμα τα γεγονότα και επαγρυπνούμε…». Σε τι ωφελεί αυτή η επαγρύπνηση; Και αν η πρόκληση ξεπεράσει τα όρια (ποια είναι αυτά τα όρια;) εμείς πάλι θα παρατάξουμε αυτήν την επαγρύπνηση, συνοδεύοντάς τη με θυσίες στον Ώρο και στην Ίσιδα; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Τουρκία επωφελείται από αυτήν την εμφανή αδυναμία και περιμένει πότε θα έρθει ο χρόνος για να εκδηλώσει τα σχέδιά της; Δεν το βλέπουν;
Άμυνα και διπλωματία (κατεδάφιση σε ό,τι
απέμεινε)
Και έρχεται το δίδυμο πρωθυπουργού – υπουργού Εθνικής Οικονομίας να πετάξει ακόμη έναν πύραυλο στα θεμέλια δύο πυλώνων.
• Φορολογεί αγρίως το πενιχρό πτητικό επίδομα των πιλότων, αυτών που ίπτανται με την καρδιά τους μερόνυχτα πάνω από το Αιγαίο, αυτών των ηρώων που δεν έχουν ούτε Κυριακές ούτε σχόλες ούτε αργίες ούτε γιορτές, ενώ τα τρωκτικά που ανέφερα πιο πάνω αυξάνονται και πληθύνονται.
• Πετσοκόβει το επίδομα εξωτερικού των διπλωματικών, ώστε να καταντήσουν «ανέστιοι και πένητες», να ντρέπονται να εκπροσωπήσουν μια άλλοτε περήφανη χώρα. Είναι υποχρεωμένοι να μετακομίσουν σε μίζερες συνοικίες, να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, να αυτοταπεινωθούν…
Θυμάμαι τότε, στην κρίση της Ύμιας, που ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Πάγκαλος, με το απύλωτο έρκος οδόντων, καβγαδίζοντας με τον ναύαρχο Λυμπέρη είχε πει: «Καλύτερα να είχα 10 διπλωμάτες στη θέση 10 συνταγματαρχών και θα τα κατάφερνα καλύτερα…». Τώρα σιωπά…
Μόλις προχθές ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος δήλωσε στη Βουλή: «Οι διπλωμάτες είναι η εικόνα αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό». Σιωπά κι αυτός.
Εν τω μεταξύ, άλλα, παρασιτικά επιδόματα παραμένουν, ως φαίνεται, ακέραια, όπως π.χ. έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλων (;), Προεδρίας Δημοκρατίας, αποτελεσματικής διεκπεραίωσης κ.ά.
Συγχαρητήρια σε όλη την κυβερνητική κομπανία. Ελπίζω να μην το μετανιώσετε και, κυρίως, να μην το πληρώσει η χώρα. Ανοίγετε κι άλλες κερκόπορτες. Καλή Ανάσταση!

ΥΓ.: Θέλουν να κάνουν οικονομίες; Γιατί δεν προχωρούν στη δραστική μείωση του αριθμού των πρεσβειών, αφού μερικές δεν προσφέρουν τίποτα στην εξωτερική μας πολιτική;
Έχουμε πολλούς στρατηγούς και πάρα πολλούς πρέσβεις, αλλά ολίγη φαιά ουσία…


Σχολιάστε εδώ