ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

Ο Βαΐτσης Αποστολάτος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι μια κατηγορία από μόνος του και ως εκ τούτου δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Η ευχετήρια κάρτα που έστειλε εν όψει του Πάσχα σε φίλους και ψηφοφόρους του διαπνέεται από… άνοιξη και έρωτα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλή Άνοιξη – Αρχή, Θείο Έρωτα, Ανάταση, Πάσχα, Πόθο και Πάθος». Οι κερασιές ανθίσαν και φέτος…

***

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ τα πράγματα για την… ιστορική επάνοδο του Σ. Τσιτουρίδη στην κεντρική σκηνή της Νέας Δημοκρατίας. Σαν να μην έφθανε η απόφαση του Αντ. Σαμαρά για «μαζικές εκκαθαρίσεις», ήρθε και η ελληνική Δικαιοσύνη να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Στις 21 Απριλίου έχει κληθεί να καταθέσει σε εφέτη-ανακριτή ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ευγ. Παπαδόπουλος ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των ομολόγων. Ο εν λόγω υπήρξε το «δεξί χέρι» του την περίοδο που ήταν υπουργός Απασχόλησης. Και για έχοντες… ασθενή μνήμη υπενθυμίζω ότι ήταν και «υπαίτιος» για την αποπομπή του κ. Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση.

***

Για πρώτη φορά εορτάζεται η Ανάσταση μέσα σε μεγάλη αναταραχή και ανασφάλεια. Ίσως είναι το πιο μαύρο Πάσχα από τη Μεταπολίτευση. Ο αναστάς εκ νεκρών να βάλει το χέρι Του…
Oύτε το παραμικρό στοιχείο ενοχής δεν προέκυψε τελικά εναντίον των κατηγορουμένων των Ζωνιανών. Δηλαδή δεν ήταν αυτοί που επιχείρησαν να σκοτώσουν με πυροβολισμούς τους αστυνομικούς και στην ενέδρα μάλιστα τραυματίσθηκε σοβαρά ο ειδικός φρουρός Στ. Λαζαρίδης; Μια εξέλιξη που κανένας ίσως δεν τη φανταζόταν. Χαμός είχε γίνει με τη σύλληψή τους και τώρα οι εφημερίδες αφιέρωσαν ένα… μονόστηλο…
Μέλος της ιστορικής Ακαδημίας «Studium» του Casale και Monferrato (Ιταλία) εξελέγη ομόφωνα η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα στην έδρα της Πολιτικής και των Ανθρωπιστικών Αξιών. Η Ακαδημία «Studium» για την τέχνη, την επιστήμη, την ιστορία, τη λογοτεχνία και τον ανθρωπισμό ιδρύθηκε το 1476 από τον πρίγκιπα Παλαιολόγο της δυναστείας του Βυζαντίου, αναβιώνοντας την «Ακαδημία των Αργοναυτών», που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα στην ίδια περιοχή.
Μια σημαντική προσφορά στον νομικό κόσμο, αλλά και σʼ όλους τους ασχολούμενους με τα ακίνητα (συμβολαιογράφους, μεσίτες και τα γνωστά real estate) αποτελεί το βιβλίο που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Αδαμόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, πρόεδρος του ΟΕΕΚ και Συνήγορος του Καταναλωτή. Τίτλος του βιβλίου «Υποθηκοφυλακεία – Ακίνητα, Νομολογιακές συνθέσεις – Απλά και χρήσιμα».
Προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο στο εσωτερικό μέτωπο ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας «ορθοπεταλιά» και «γκάζι» από όλους τους υπουργούς και να «περάσουν» 30 νομοσχέδια μέσα σε ενάμιση-δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις αρχές καλοκαιριού. Αυτό και για να μπορέσει να κάνει «ταμείο» πεπραγμένων της κυβέρνησης, αλλά και γιατί πολύ πιθανόν αυτά τα «πεπραγμένα» να αποτελέσουν πρόκριμα για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν σε έναν πιθανό ανασχηματισμό, μέσα στο καλοκαίρι ή αμέσως μετά, ώστε πλην απροόπτου ο πρωθυπουργός να πάει στη ΔΕΘ με «φρέσκια κυβέρνηση» προκειμένου να επιχειρήσει «να μηδενίσει το κοντέρ», κυρίως από τη δεινή οικονομική κρίση και τα σκληρά οικονομικά μέτρα, και να έχει ευχέρεια κινήσεων για έναν πολύ δύσκολο πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά χειμώνα. Τις ημέρες του Πάσχα οι διακοπές υπουργών και βουλευτών ήταν ελάχιστες, αφού η Βουλή ήταν ανοιχτή μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Παρά ταύτα, για όσους επιχείρησαν πασχαλινή έξοδο ή βρέθηκαν στις εκλογικές τους περιφέρειες οι εντολές ήταν σαφείς και δεν χωρούσαν αμφισβητήσεις: όχι προκλήσεις. Το Μαξίμου προσπαθεί να περάσει στους πάντες το μήνυμα ότι λόγω οικονομικής κρίσης και σκληρών μέτρων «όλοι» θα περιμένουν στη γωνία για όποιον κυβερνητικό παράγοντα κάνει κάποιο «στραβοπάτημα χλιδής». Ταυτόχρονα όμως όλα τα στελέχη είναι εφοδιασμένα με «σκονάκια», τα οποία θα χρησιμοποιούν όταν θα έρχονται σε δύσκολη θέση από τις επαφές τους με τους πολίτες.

***

Εδώ που τα λέμε,
Μιχάλη, εάν τα
μισά απʼ όσα
συμβαίνουν στις
μέρες σου γινόντουσαν επί ΝΔ,
θα είχες ζητήσει
καμιά… πενηνταριά
φορές την παραίτηση
του Προκόπη!
**

XΣτην Ιταλία ο Κώστας, και δη στη Ρώμη (ως άλλος… Νέρων;)

***

XΓκρινιάζουν βουλευτές για τη Φωτεινή, αλλά αυτή τους… «χορεύει» καλά!

***

XΔιάλογος για τα «κλειστά» επαγγέλματα. Για τα κλειστά μαγαζιά, πότε;

***

XΣτα Κάτω Πατήσια
ο Αντώνης. Άντε και
στα… Άνω με το καλό

***

3Τα Άγια Πάθη… των Ελλήνων. Η Ανάσταση;
3Mην τα έχουμε μόνο με τους Ευρωπαίους και τα όσα μας καταμαρτυρούν, ιδίως οι Γερμανοί, αλλά να τα βάζουμε και με τους Αμερικάνους που δεν έχουν πει καλή κουβέντα… Ο σύμβουλος του Προέδρου Ομπάμα Μάρτιν Φέλντσταϊν πιστεύει ότι το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και ανάπτυξης θα αποτύχει και ότι η χώρα μας μπορεί να αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη… Φαίνεται ότι αυτό εννοούσε ο Πρόεδρος Ομπάμα όταν φώναζε «Ζήτω η Ελλάς».

***


Σχολιάστε εδώ