Στον… αέρα και τα υπεράκτια πάρκα!

Περισσότερα από 3.000 MW υπεράκτιων πάρκων παγώνουν, με βάση το νέο νομοσχέδιο της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη. Τα πάρκα αυτά έχουν προταθεί στη ΡΑΕ από τους επενδυτές πριν από 4-5 χρόνια και έχουν ήδη δαπανηθεί για μελέτες και έρευνες πολλά εκατομμύρια ευρώ!
Με το νέο νομοσχέδιο το Δημόσιο θα κάνει εξαρχής νέες μελέτες! Και θα καθορίσει τις θέσεις όπου θα μπορούν να εγκατασταθούν υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα προκηρύξει στη συνέχεια διεθνή διαγωνισμό. Στην Ελλάδα η ιστορία λέει ότι αν θέλεις κάτι να το καταστρέψεις, φθάνει να ορίσεις μια επιτροπή που θα… μελετήσει το θέμα, με τους κατάλληλους συμβούλους και μελετητές βεβαίως. Και σε κάποια χρόνια ξανασυζητάμε…
Όλοι οι ιδιώτες επενδυτές που δαπάνησαν χρήματα για μελέτες προκειμένου να υποβάλουν στη ΡΑΕ προτάσεις για τα υπεράκτια πάρκα, λειτούργησαν σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα νομοθεσία και τώρα πάνε να τους πετάξουν έξω με «αναγκαστικό» νόμο, πράγμα που θα προβληματίσει τον καθένα που θα ήθελε να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Οι νόμοι που ξαφνικά φέρνουν και επιβάλλουν πρόσθετες φορολογίες στις επενδύσεις, ή όπως το προς ψήφιση νομοσχέδιο που καταργεί επενδύσεις, ένα και μόνο αποτέλεσμα θα έχουν στο μέλλον, τη σίγουρη φυγή των επενδυτών και τη χώρα μας να μπαίνει στη μαύρη λίστα, τη στιγμή που έχει ανάγκη για επενδύσεις για να υπάρξει η απαραίτητη ανάπτυξη.
Ας το ξαναδεί το θέμα η υπουργός. Ποτέ δεν είναι αργά για να βελτιωθεί το νομοσχέδιο και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.


Σχολιάστε εδώ