Κυριακή με τον πρωινό καφέ

Το… εικόνισμα του Προβόπουλου θα πρέπει να κάνουν οι τράπεζες για το δώρο που τους έκανε ο Τρισέ με την παράταση της αποδοχής των υποβαθμισμένων ελληνικών ομολόγων.
Η συμβολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σʼ αυτήν την απόφαση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν μεγάλη και πολύ σημαντική. Και σʼ αυτό βοήθησε η στενή φιλία του με τον συνάδελφό του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κ. Βέμπερ.
Όλα τʼ άλλα που γράφτηκαν για άλλους δικούς μας που συνέβαλαν στην απόφαση του Τρισέ, που έδωσε ανάσα στις ελληνικές τράπεζες, είναι απλώς παραμύθια…

***

Βλέποντας ο πρώην επιτηρητής της οικονομίας μας, ο γνωστός μας κ. Αλμούνια, τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να πηγαίνει στις συνεδριάσεις του ECOFIN και στ’ άλλα διαβούλια των… ανακριτικών εξετάσεων με το σακίδιο στην πλάτη, είχε πει:
– Καλό παιδί, αλλά νομίζει ότι πάει σε εκδρομή…
Άντε μετά να σε πάρουν στα σοβαρά…

***

4Τι συνέβη, ποιος ο λόγος που η «Καθημερινή» άλλαξε πρώτο θέμα την Κυριακή; Στην πρώτη έκδοση είχε κύριο τίτλο «Ο Γ. Παπανδρέου ενώπιον προκλήσεως» και στη δεύτερη κυκλοφόρησε με τίτλο «Μίζες εκατομμυρίων για τα υποβρύχια». Στην πρώτη έκδοση δεν υπήρχε λέξη για τα υποβρύχια στο 24σέλιδο πολιτικό τμήμα της εφημερίδας.

***

δΕΥΛΑΒΗΣ και… θεοσεβούμενος, παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος. Τη Μεγ. Πέμπτη πήγε στον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και παρακολούθησε από τις πρώτες θέσεις και μέχρι τέλους την Ακολουθία των Παθών. Εκτός κι αν προσέτρεξε στη βοήθεια του Υψίστου στον… «ανηλεή πόλεμο» που έχει με την προϊσταμένη του υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Βοήθεια την οποία θα χρειαστεί, καθώς η τελευταία έχει επιστρατεύσει «θεούς και δαίμονες» προκειμένου να τον εκδιώξει από το υπουργείο.


Σχολιάστε εδώ