«Εγκαινίασε» τα προγράμματα κατά της ανεργίας

Έναν έναν χαιρέτισε τους υπαλλήλους και τους εργασιακούς συμβούλους στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Περιστερίου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που επισκέφθηκε τον χώρο αυτόν την Τετάρτη το πρωί όταν εξαγγέλθηκαν τέσσερα νέα προγράμματα του Οργανισμού που αφορούν 120.000 ανέργους και έχουν κόστος πάνω από 816 εκατ. ευρώ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι).
Τον πρωθυπουργό, που επικοινωνιακά τουλάχιστον «κέρδισε» το προσωπικό, καθώς έδειξε ενδιαφέρον για τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, συνόδευε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης (Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης, Ροβ. Σπυρόπουλος και Αθηνά Δρέττα). Παρών και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, που απέσπασε το ενδιαφέρον όταν υπογράμμισε πως «ο Οργανισμός δίνει καθημερινά μάχες προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», υπενθυμίζοντας την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και η ακριβής ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων θα ανακοινωθεί εγκαίρως από τον ΟΑΕΔ.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα με την υπογράμμιση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την κοινωνική συνοχή και τον προσανατολισμό για προώθηση ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης.
Τα προγράμματα αυτά είναι τα εξής:
• Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.
Προϋπολογισμός 500 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ –
ΟΑΕΔ.
• Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
Προϋπολογισμός 170 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας.
• Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22-64 ετών.
Προϋπολογισμός 96 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας.
• Ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ –
ΟΑΕΔ.


Σχολιάστε εδώ