ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Από την αρχή της σεζόν, θύμα επίθεσης υπήρξε ο βοηθός Αντώνης Καρατζίκας. Άγνωστοι του έκαψαν το μηχανάκι, ενώ βρισκόταν σε γήπεδο της Αθήνας για αγώνα τοπικού Πρωταθλήματος. Ακολούθησε επίθεση σε κατάστημα που βρίσκεται δίπλα από εκείνο του Γιώργου Δαλούκα στον Βόλο. Ο διεθνής ρέφερι, βέβαια, αρνήθηκε ότι είχε κάποια σχέση μαζί του το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά στην πιάτσα ακούγονταν διαφορετικά πράγματα.
Στη συνέχεια βρέθηκε στο στόχαστρο ο Χρήστος Αμπάρκιολης. Δέχθηκε επίθεση μέσα στο μαγαζί που εργάζεται, αλλά ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για απόπειρα ληστείας. Ζήσαμε μετά την απόπειρα εμπρησμού στο βουλκανιζατέρ που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καλόπουλος, ενώ τηλεφωνικές απειλές κατήγγειλε στο Κιλκίς ο Βασίλης Παμπορίδης. Μετά δέχθηκε επίθεση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο βοηθός διαιτητή Βασιλειάδης λίγες ώρες μετά τα λάθη του στον αγώνα Λεβαδειακού – Ξάνθης. Ενδιάμεσα υπήρξε και επίθεση στον πρόεδρο του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και γνωστό τηλεκτριτικό έως πρόσφατα, τον Παναγιώτη Βαρούχα.
Με τόσα κρούσματα βίας ο φόβος των διαιτητών είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Το πρόβλημα, μάλιστα, γίνεται ακόμα εντονότερο, από την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να βρει στοιχεία και να προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι δράστες, που εικάζεται ότι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση, εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να δρουν ανεξέλεγκτα.
Με τη χειροβομβίδα στο κτίριο που βρίσκεται η επιχείρηση του Βασσάρα, εφόσον ο στόχος ήταν ο πρώην διαιτητής, ο καθένας καταλαβαίνει ότι τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή. Και χρειάζεται η αφύπνιση όλων των φορέων, αλλά και της Πολιτείας, για να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε Κολομβία.


Σχολιάστε εδώ