στα ενδότερα των ομάδων

=Για «περίεργα πράγματα» μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Νιόπλιας με αφορμή την αμφισβήτηση που δέχεται ο Παναθηναϊκός. Ο έλληνας προπονητής, βέβαια, δεν απευθυνόταν στους αντιπάλους της ομάδας του, αλλά το μήνυμα είχε αποδέκτες τους αμφισβητίες εντός του «τριφυλλιού».
=Είναι σαφές ότι μέσα στον Παναθηναϊκό μαίνεται ο εμφύλιος σε όλα τα επίπεδα. Οι κόντρες, μάλιστα, εκφράζονται σε πολλές περιπτώσεις μέσω της αμφισβήτησης των ικανοτήτων της ομάδας και για το αν αξίζουν οι «πράσινοι» να κατακτήσουν το νταμπλ.
=Στο παρελθόν, βέβαια, ο Νιόπλιας είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καλές εμφανίσεις, διότι στο μυαλό όλων μένουν τα αποτελέσματα. Το τελευταίο διάστημα, που οι «πράσινοι» χάνουν βαθμούς, ο προπονητής τους στέκεται στην καλή απόδοση.
=Έτσι, όμως, δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι το Πρωτάθλημα βάφεται πράσινο επειδή το χάνει ο Ολυμπιακός και όχι διότι το κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Είναι μια θεωρία που αναπτύσσεται και εντός του «τριφυλλιού», όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας.
=Η συγκεκριμένη διαπίστωση πληγώνει τον Νιόπλια. Κυρίως επειδή ο ίδιος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παράπλευρη απώλεια του πολέμου μεταξύ των μεγαλομετόχων.
=Έχει, άλλωστε, αντιληφθεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού ότι οι διαρροές της περασμένης Δευτέρας για σκέψεις αντικατάστασής του το καλοκαίρι οφείλονταν στη διάθεση όλων να βρουν εξιλαστήριο θύμα. Είναι σαφές ότι στην Παιανία δεν μπορούν να χωνέψουν τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό στη σεζόν και όπως χρέωσαν την πρώτη στον Τεν Κάτε, το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και τώρα με τον Νιόπλια.
=Κάποιοι που μιλάνε καθημερινά με τον προπονητή του «τριφυλλιού» αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να αποχωρήσει μόνος του το καλοκαίρι. Αν, μάλιστα, κατακτήσει το νταμπλ, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες της παραίτησής του, σε μια προσπάθεια ηρωικής εξόδου.
=Φυσικά και δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, αλλά για σκέψεις του Νιόπλια πάνω στην πικρία του για την κριτική που δέχεται. Είναι, ωστόσο, δεδομένο ότι επί της ουσίας θέλει να παραμείνει στην Παιανία, διότι θεωρεί ότι με την κατάκτηση του τίτλου, η ομάδα του θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη την επόμενη σεζόν.
=Ο Νιόπλιας ποντάρει και στην ψυχολογική βελτίωση των «πρασίνων» από το σπάσιμο της «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας, αλλά και στην αγωνιστική άνοδο μέσα από τη χημεία της ομάδας και την ενίσχυσή της με δύο ή τρεις ποιοτικούς παίκτες. Η αφετηρία της νέας περιόδου, δηλαδή, θα βρει τον Παναθηναϊκό αρκετά πιο μπροστά από τους βασικούς ανταγωνιστές του.
=Ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Νιόπλιας αφορά το άγχος των περισσότερων παικτών. Άγχος και για τη μάχη του τίτλου, αλλά και για την επόμενη μέρα της καριέρας τους.
=Η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι το καλοκαίρι θα φύγουν από την Παιανία όσοι δεν μπορούν, δημιούργησε ανασφάλεια στα αποδυτήρια. Οι παίκτες ψάχνονται και συχνά – πυκνά ανοίγουν την τελευταία εβδομάδα συζητήσεις με την ελπίδα να μάθουν ποιους αφορούσε το μήνυμα του μεγαλομετόχου.
=Το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα καθορίσει πολλές από τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Θα κρίνει, όμως, και σε μεγάλο βαθμό την πορεία του στο Πρωτάθλημα, διότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, οι «πράσινοι» θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.
=Το «τριφύλλι», ωστόσο, έχει ένα αβαντάζ για το συγκεκριμένο ματς. Πρόκειται για τις εσωτερικές αναταράξεις στον Ατρόμητο με αφορμή το θέμα του προπονητή και το χάσμα ανάμεσα στον Γιώργο Σπανό και τον Γιώργο Δώνη.
=Ένα χάσμα που προσπαθούν αρκετοί να το αναδείξουν, με συνέπεια την αναστάτωση στην ομάδα του Περιστερίου. Στοιχείο που μπορεί να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός και να σφραγίσει την κατάκτηση του τίτλου.
=Με νίκη, άλλωστε, οι «πράσινοι» κόβουν εντελώς την όρεξη των αντιπάλων τους, καθώς θα ψάχνουν έπειτα τρεις πόντους σε δύο αγώνες. Αν, βέβαια, έως τότε δεν έχουν άλλες απώλειες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.
=Είναι, ωστόσο, σημαντικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν δεδομένες τις γκέλες του Παναθηναϊκού, αλλά φοβούνται ότι το ίδιο θα συμβεί και με την ομάδα του Πειραιά. Χαρακτηριστικό στοιχείο για την έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητες του Ολυμπιακού και την ψυχολογική πίεση που αισθάνονται στον Ρέντη.
=Ο αγώνας του Περιστερίου εγκυμονεί κινδύνους και για σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πολλές φορές, άλλωστε, καταγράφηκαν περιστατικά συγκρούσεων στους όμορους δήμους, στους οποίους υπάρχει ισχυροί σύνδεσμοι των δύο «αιωνίων».
=Το θέμα της βίας στα γήπεδα παραμένει άλυτο, όπως διαπιστώσαμε και την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, αλλά και την Πέμπτη στην Καβάλα. Εκεί που αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη.
=Ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο στην Τουρκία με το στοίχημα. Οι συλλήψεις παικτών, προπονητών και γενικώς εμπλεκομένων σε κύκλωμα που κατηγορείται ότι καθόριζε αποτελέσματα αγώνων επισκίασε την ειδησεογραφία σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
=Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και μεγάλες ομάδες της χώρας. Γενικά, πάντως, στην Τουρκία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο.
=Μέχρι και έκρηξη των Κούρδων φοβούνται, λόγω του διαφαινόμενου υποβιβασμού της Ντιαρμπαρκίρσπορ. Ήρθε και το πρόβλημα με το στοίχημα και χάθηκε η… μπάλα.
=Κάτι ανάλογο φοβούνται κάποιοι ότι μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα. Ειδικά εάν σε κάποιον από τους επόμενους φακέλους που θα στείλει η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ συμπεριλαμβάνεται και αγώνας μεγάλης ομάδας.
=Κάποιοι που ξέρουν, υποστηρίζουν ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Φωτογραφίζουν, μάλιστα, δύο ή τρεις αγώνες που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στις έρευνες της διεθνούς συνομοσπονδίας.
=Στην ΕΠΟ έχουν άλλον ένα γρίφο να λύσουν. Ονομάζεται Μάκης Ψωμιάδης και βρίσκεται στο στόχαστρο του Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Σούπερ Λίγκας.
=Με την Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια αρχή φέρεται να συντάσσεται και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής. Όλοι, λοιπόν, συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει με τον Ψωμιάδη, τον οποίο δεν θέλουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
=Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι ο Big Mac δεν έχει επίσημο ρόλο. Κι εκεί μπερδεύονται τα πράγματα για όσους επιθυμούν την οριστική εξαφάνισή του από το άθλημα.
· Ο Ψωμιάδης που έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα δείχνει ότι δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα. Φροντίζει, μάλιστα, να εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι, αλλά ούτε να πειράξουν την Καβάλα, στην οποία ως μεγαλομέτοχος εμφανίζεται ο γιος του, ο Σταύρος.


Σχολιάστε εδώ