Να αφήσει τα δάνεια και να αυξήσει την παραγωγή

Ο γνωστός συνδικαλιστής προβλέπει νέο πακέτο «πιο αιματηρών» μέτρων, αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν πιάσουν τους στόχους τους, εξέλιξη που περίπου προεξοφλεί. Ο κ. Παπασπύρος καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να στραφεί προς την ανασυγκρότηση και του παραγωγικού τομέα.
Θετική εξέλιξη για την Ελλάδα αλλά αρνητική για το κύρος του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί τη συμφωνία ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ Γ. Ρωμανιάς, ενώ ο καθηγητής Αλ. Μητρόπουλος απεύχεται να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά όφειλε να διαπραγματεύεται τη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αντί του οικονομικού πακέτου.
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ τη συμφωνία των Βρυξελλών, οι επίσημες θέσεις όμως της Συνομοσπονδίας θα διατυπωθούν εντός της εβδομάδας, οπότε θα συγκροτηθεί και το νέο προεδρείο.
Απορριπτικές πλήρως είναι
όμως οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΜΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, που προβλέπουν περαιτέρω ύφεση και επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών και συνταξιούχων.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν αυτό που τους είπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρωπαϊκό τραπεζικό κεφάλαιο», επισημαίνει ο καθηγητής Σ. Ρομπόλης, ο οποίος βάζει επίσης μεγάλο ερωτηματικό για την απόδοση των μέτρων της κυβέρνησης, θεωρώντας πολύ πιθανό να μην αποδειχθούν αποτελεσματικά.


Σχολιάστε εδώ