Κέρδη είχε η ATEbank!

«Μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές και εγχώριο οικονομικό περιβάλλον και σε κλίμα αβεβαιότητας ως προς το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, η ATEbank το 2009 ενίσχυσε τη θέση και τον ρόλο της στην τραπεζική αγορά και βοήθησε ενεργά με την παροχή ρευστότητας την πραγματική οικονομία και τους πελάτες της», τόνισε ο διοικητής της τράπεζας Θ. Πανταλάκης (φωτο) και πρόσθεσε:
«Η ATEbank θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για διατήρηση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων του ισολογισμού, εστιάζοντας στην οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση της τράπεζας και των εταιρειών του ομίλου. Έμφαση θα δοθεί στην αποδοτικότερη διαχείριση των στοιχείων του ενεργητικού / παθητικού, στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πιστοληπτικής αξιολόγησης και της διαχείρισης καθυστερούμενων δανείων, στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και στην αύξηση της παραγωγικότητας του δικτύου καταστημάτων και των άλλων καναλιών διανομής. Κεντρική επιδίωξη της διοίκησης είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών και επιχειρησιακών επιδόσεων του ομίλου, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας».
Σημειώνεται ότι το 2009 τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων του Ομίλου της ATEbank αυξήθηκαν κατά 97,8% και ανήλθαν σε 408,4 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως της βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τις βασικές δραστηριότητες του ομίλου (αύξηση 22,3%) και την αναγνώριση σημαντικών κερδών από χρηματοοικονομικές πράξεις (133,1 εκατ. ευρώ).


Σχολιάστε εδώ