Κάτω στον Πειραιά

Ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες των περιοίκων, πήγε ο ίδιος ο δήμαρχος στην περιοχή και με συνοπτικές διαδικασίες ο χώρος απαλλοτριώθηκε. Ήδη προγραμματίζεται η κατεδάφιση του κτιρίου και η διαμόρφωσή του σε πάρκο.
Να σημειώσουμε ότι το πάρκο αυτό θα είναι το πρώτο που θα γίνει εξαρχής, μια και μέχρι σήμερα γίνονταν αναπλάσεις των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου. Δημιουργία χώρου πρασίνου είχαμε χρόνια να δούμε στον Πειραιά. Υπό την έννοια αυτή αξίζει ιδιαίτερης επισήμανσης το γεγονός.
// Πολύς κόσμος την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα του ΟΛΠ, όπου περίπου 2.500 άτομα πήγαν να ακούσουν την ανακοίνωση του συνδυασμού του Π. Μαντούβαλου, με τον οποίον θα διεκδικήσει τον Δήμο του Πειραιά. Ο συνδυασμός θα λέγεται Πειραιάς: Πόλη – Θρύλος και, όπως είπε ο τέως βουλευτής, θα είναι ανεξάρτητος και θα στοχεύει στην αλλαγή σελίδας για την πόλη. Στην εκδήλωση διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Ηλία Κατσαφάδο, Βασ. Βουγιουκλάκη, Τ. Μητρόπουλο, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γ. Βοϊδονικόλα, τον Σπ. Σπυρίδωνα, διαμερισματικούς συμβούλους, τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών κ. Τσιφάκη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ζησιμάτο και άλλους.
Την ανάθεση της οργάνωσης της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης είχαν οι από χρόνια στενοί συνεργάτες του υποψήφιου δημάρχου Κουλιζάκος – Μουσελής – Πιέρρος Βοϊδονικόλας και ο τέως πρόεδρος του Β΄ Διαμερίσματος Γιάννης Μαστρονικόλας, ο οποίος είχε επιμεληθεί και τις πρωτότυπες προσκλήσεις που ήταν παστάκια που είχαν τη φωτογραφία του Μαντούβαλου και έγραφαν πού και πότε θα γινόταν η εκδήλωση!
// Αλλού μοιράζει τα λεφτά αφειδώς ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας κι αλλού δεν δίνει… καθόλου. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι οι επικεφαλής εκπαιδευτικών διευθύνσεων του Πειραιά ζητάνε… οικονομική βοήθεια από τις σχολικές επιτροπές για να βάλουν… πετρέλαιο τον χειμώνα και να μην… ξυλιάσουν οι υπάλληλοι ή να φτιάξουν κανένα ντουλάπι για να βάλουν τα πράγματά τους.
// Νομική φόρμουλα για να μπορέσει ο δήμος να πληρώσει τους εργαζομένους στη ΔΕΠΑΠ έψαχναν όλη μέρα την Παρασκευή στον Πειραιά. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζεται η επιχείρηση έχει κάνει κατάσχεση γιατί του οφείλονται ενοίκια. Και όποιο ποσόν μπαίνει σε λογαριασμό της ΔΕΠΑΠ μπορεί να καταλήξει σʼ αυτόν και όχι στους εργαζομένους. Για να δούμε, θα βρεθεί ο τρόπος να πληρωθεί ο κόσμος πριν από το Πάσχα;
// Στο θέμα είχε αναφερθεί και η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πασχαλίνα Καλαγιά, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η οποία όταν ήρθε το θέμα για τη διάθεση 32.000 ευρώ για βοήθεια στους άπορους Πειραιώτες, λόγω των ημερών, δήλωσε ότι αναξιοπαθούντες είναι και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και θα πρέπει πρώτα να βρεθούν λεφτά γιʼ αυτούς και μετά για τους άλλους…
// Παρέδωσε την περασμένη Τρίτη ο μέχρι τότε διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Γιώργος Δαβάκης, που είναι και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Με έγγραφό του προς τους διευθυντές τού νοσοκομείου και το προσωπικό, τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν κατά τον έναν χρόνο που διήρκεσε η θητεία του και τους παρότρυνε να έχουν την ίδια διάθεση προσφοράς και εργατικότητας και με τον νέο διοικητή, τον κ. Στεφάνου, γιατί ο ρόλος του «Σωτηρία» στον χώρο της υγείας είναι ιδιαίτερος.
Δεν πρόλαβε όμως, τώρα που δεν είχε άλλες υποχρεώσεις, να… κυκλοφορήσει όπως παλιά στον Πειραιά, γιατί την Τετάρτη αναχώρησε λόγω οικογενειακού προβλήματος για τη Θεσσαλονίκη.
// Μία από τις κορυφαίες μορφές του γυναικείου δημοκρατικού κινήματος του Πειραιά και διευθύντρια του δήμου μέχρι πριν από λίγους μήνες, η Μαίρη Χρυσάφη, έφυγε από κοντά μας την περασμένη εβδομάδα «χτυπημένη» από την επάρατη νόσο. Η εκλιπούσα υπήρξε μέχρι το τέλος της αναπληρώτρια γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πειραιά και είχε διατελέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Πειραιά και Νησιών, με πλούσια δράση στους αγώνες του πειραϊκού λαού. Η εμπειρία της στον αυτοδιοικητικό χώρο ήταν πολύτιμη σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.
Οι Πειραιώτες και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης θα τη θυμούνται πάντα για την αγωνιστικότητα και τη συνέπειά της. Είναι πραγματική απώλεια για τον Πειραιά. Η στήλη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και εύχεται καλό κουράγιο…
// Συνεχίζονται οι περιοδείες του Γιάννη Μαρωνίτη, προέδρου του σωματείου Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονη Νίκαια και των συνεργατών του, στο εμπορικό κέντρο της Νίκαιας, στους δρόμους και στα καφενεία της πόλης. Καθημερινά συνομιλεί με τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο, οι οποίοι κάθε φορά του εκφράζουν την αγωνία και τη λύπη τους για την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη τους τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Νικαιώτες.
Ο Γ. Μαρωνίτης και οι συνεργάτες του μοιράζουν μια καλαίσθητη κάρτα για τις ημέρες των εορτών, στην οποία απεικονίζονται όμορφες αγιογραφίες, ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και η Ανάσταση, και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η πορεία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Νίκαιας είναι ένας δύσκολος δρόμος, ένας Γολγοθάς, μια Σταύρωση… Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η φετινή Ανάσταση να ζωντανέψει την ελπίδα για μια καλύτερη Νίκαια!».
// Η εξασφάλιση και του δεύτερου μέρους της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του δημαρχείου και η δημιουργία δεύτερου ΚΕΠ στον δήμο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μεταξύ του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου και του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό Εσωτερικών για το έργο κατασκευής του δημαρχείου που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και δεύτερου ΚΕΠ, ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι το ΚΕΠ του Κορυδαλλού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εξυπηρετούμενων πολιτών και ότι η πόλη, λόγω και της έκτασής της, χρειάζεται δεύτερο Κέντρο Εξυπηρέτησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.
Ο κ. Ντόλιος αναγνώρισε την ανάγκη ικανοποίησης των ζητημάτων του δήμου και δεσμεύθηκε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους.


Σχολιάστε εδώ