Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Ακόμα και με «πεθαμένο» τον τζίρο στην αγορά κάποιοι κινούνται. Με λίγα κομμάτια –συγκριτικά– αλλά πάντως κινούνται. Και επιλέγουν κάποιους τίτλους από τον τραπεζικό κλάδο και χαρτιά με υψηλή –συνήθως– μερισματική απόδοση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως όσα κεφάλαια κινούνται με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη συμπεριλαμβάνουν στα χαρτοφυλάκιά τους τίτλους που διακρίνονται για τις μερισματικές τους αποδόσεις. Το ΧΑ υπερτερεί –για πόσο ακόμη άραγε;– σε αυτόν τον τομέα έναντι των περισσότερων ανεπτυγμένων ευρωαγορών.
4ΟΠΑΠ: Έκλεψε την παράσταση και λόγω ικανοποιητικότατων αποτελεσμάτων, πάνω κι από τις αισιόδοξες προβλέψεις.
4Μυτιληναίος: Ο όμιλος «δείχνει χαρακτήρα» αυτές τις ημέρες.
4 Τιτάνας: Μετοχή που την προτιμούν ξανά αρκετά μεγάλα κεφάλαια…
4Σε «δύσκολες» συνεδριάσεις, όπως αυτές που προηγήθηκαν, αρκετά χαρτιά έκλειναν επί αρκετές συνεδριάσεις με ανεκτέλεστες εντολές αγοράς. Τίτλοι όπως η Motor Oil, η Eurobank ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ίδωμεν πώς θα κινηθούν από βδομάδα…
4 Προβληματίστηκαν αρκετοί την εβδομάδα που τελείωσε από τη συμπεριφορά τίτλων όπως ο ΟΤΕ. Περίμεναν πολλά και δεν τα είδαν. Το ερώτημα για το πώς θα κινηθούν μάλλον παίρνει παράταση για την ερχόμενη εβδομάδα. Οψόμεθα…
4 Συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερή συμπεριφορά ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Κέρδη και πάλι για τον τίτλο της μητρικής.
4 Από τις Κατασκευές, ο μόνος τίτλος που «δείχνει ζωή» τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Ελλάκτορας.
4 Μεσοβδόμαδα στα μπλογκ «έπαιξε» το σενάριο του επικείμενου «κανονιού» μεγάλης τράπεζας. Άντε, να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε και ποιο από αυτά τα σενάρια είναι αληθινό…
4Το πόσο έχει απαξιωθεί πλέον η αγορά μας φαίνεται και από τις κεφαλαιοποιήσεις των τίτλων που συνήθως πρωταγωνιστούν και δίνουν τον τόνο των εξελίξεων στο ΧΑ. Για να έχετε λοιπόν μια τάξη μεγέθους του πού έχουν φτάσει τα πράγματα, σκεφτείτε απλώς πως στη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, πρώτη σε κεφαλαιοποίηση ελληνική μετοχή ήταν της Εθνικής Τράπεζας, στα 8,98 δισ. ευρώ, με δεύτερη την Coca-Cola 3Ε στα 7,67 δισ., τρίτον τον ΟΠΑΠ στα 5,25 δισ. και στην πεντάδα τον ΟΤΕ (με 4,45 δισ. ευρώ) και την Alpha Bank στα 3,71 δισ. ευρώ. Τώρα απλώς αναλογιστείτε τις κεφαλαιοποιήσεις των συγκεκριμένων τίτλων πριν από μια δεκαετία και θα καταλάβετε που ήμασταν και πού φτάσαμε. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει πότε η χρηματιστηριακή αποτίμηση κάθε μετοχής ήταν πιο κοντά στη… λογική και στην πραγματική αξία κάθε εταιρείας: τότε ή τώρα;


Σχολιάστε εδώ