Για… πλάκα υπέγραψε την απόφαση για τον στρατό των 166 στο ΥΠΕΞ ο Παπανδρέου;

Θορυβήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών και επιχείρησε ο δικομματικός (τον είχε και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη) εκπρόσωπος του υπουργείου κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας να διαψεύσει τα αδιάψευστα, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε αφελείς που χάβουν ό,τι τους σερβίρεις…
Ισχυρίζεται ότι «ο αριθμός θέσεων απασχολουμένων προβλέπεται (…) τυπικά από το ισχύον νομικό καθεστώς, αλλά δεν έχει πληρωθεί» (!) και ότι η απόφαση αναφέρεται στη «δυνητική (!) αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης στο υπουργείο»!
Ασφαλώς θα αστειεύεται ο κύριος εκπρόσωπος. Κι όχι μόνο αστειεύεται, αλλά εκθέτει και τον ίδιο τον υπουργό του, που είναι ο πρωθυπουργός, τον οποίο εμφανίζει να μην ξέρει τι υπογράφει, αφού η σκανδαλώδης και προκλητική απόφαση (αριθ. ΣΤ4/Φ.084/ΑΣ 1823) με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2010 (φωτοτυπία Α) φέρει την υπογραφή του κ. Γ. Παπανδρέου.
Προσπερνά με περισσή ευκολία ο κ. Δελαβέκουρας και την υπογραφή του πρωθυπουργού και υπουργού του, αλλά και τα συγκεκριμένα που αναφέρονται στην απόφαση που κάθε άλλο παρά είναι αόριστη. Αντίθετα, ευθέως μιλάει για εργαζόμενους και απασχολούμενους ΗΔΗ στο ΥΠΕΞ και εγκρίνει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησής τους.
Η παράγραφος 11 διαψεύδει με τον πλέον σαφή τρόπο τον εκπρόσωπο του υπουργείου:
«Εγκρίνουμε την πληρωμή αποζημιώσεως για παροχή υπερωριακής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2010, ως εξής…» και παραθέτει μία μία τις κατηγορίες.
Και σʼ αυτούς που αναφέρονται στην πολιτική ηγεσία μιλάει κατηγορηματικά για αποζημίωση για απογευματινή απασχόληση «ΣΕ 47 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού» και «ΣΕ 45 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού», δηλαδή κάθε άλλο παρά πρόκειται για το… τυπικά ισχύον καθεστώς, αλλά για ΗΔΗ απασχολούμενους και υπηρετούντες!
Η ίδια ΕΓΚΡΙΣΗ δίνεται και για τα γραφεία, πολιτικά και διπλωματικά, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού. Η φωτοτυπία (Γ) που παραθέτουμε κατακεραυνώνει τον κ. Δελαβέκουρα και δεν επιτρέπει αλχημείες. Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα. Και ας προχωρήσουν αύριο κιόλας με απόφαση ξεκάθαρη του υπουργού Εξωτερικών στην κατάργηση όλου αυτού του στρατού-συρφετού των 91… προβλεπόμενων υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία των τριών μελών της πολιτικής ηγεσίας και στον περιορισμό στους 10-15 των 75… προβλεπομένων υπαλλήλων στα διπλωματικά γραφεία.
Ιδού η Ρόδος, κύριε εκπρόσωπε, που θα πρέπει να μεταφέρετε στους προϊσταμένους σας…

Τι χρειάζεται
αυτός ο στρατός;
Για το ίδιο θέμα, που ήρθε στο φως μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, το «Έθνος» έθεσε αμείλικτο το ερώτημα προς τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ: «Αφού δεν θα καλυφθούν οι θέσεις, γιατί προβλέφθηκαν υπερωρίες και πού τελικά καταλήγει το συγκεκριμένο κονδύλι (1.010.000 ευρώ)», αφήνοντας να εννοηθεί ότι για κάπου αλλού προορίζεται.
Το δημοσίευμα του «Έθνους» έχει ως εξής:
«Σχετικά με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πρόβλεψης υπερωριών ύψους 1 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτεται ότι προβλέπονται… 91 θέσεις υπαλλήλων για τη λειτουργία των πολιτικών γραφείων του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πλήρωσης των θέσεων αυτών, υπάρχουν εύλογα ερωτήματα: Για ποιον λόγο πρέπει ο υπουργός Εξωτερικών να διαθέτει έναν στρατό υπαλλήλων στο πολιτικό γραφείο του, που θα τους πληρώνει ο κρατικός κορβανάς; Πού καταλήγει τελικά το συγκεκριμένο κονδύλι;»

Αν είναι δυνατόν…
Στην απάντησή του ο κ. εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι από την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έχει πληρωθεί μόνο ΜΙΑ θέση από τις 47. Και γιατί ΠΕΝΤΕ μήνες μετά η απόφαση του υπουργού κ. Γ. Παπανδρέου που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ μιλάει για 47 αφού δεν χρειάζονται;
Δεν θα έπρεπε να αποδεικνύεται εμπράκτως αυτό που λέτε περί περιστολής των δαπανών, ώστε τα χρήματα για τους 46 να επιστραφούν στον υπουργό Οικονομικών που ψάχνει για λεφτά;
Ποιος θα πιστέψει αυτά που ισχυρίζεστε, κύριε Δελαβέκουρα (έχετε και δύσκολο επίθετο), όταν άλλα λέει το ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού…
Η απάντηση του εκπροσώπου έχει ως εξής:
«Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έχει πληρωθεί μόνο μία θέση από τις συνολικά 47 προβλεπόμενες.
Στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών δεν έχει πληρωθεί καμία από τις συνολικά 33 προβλεπόμενες.
Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών έχουν πληρωθεί 4 από τις συνολικά 11 προβλεπόμενες.
Στο διπλωματικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών απασχολούνται υπερωριακώς 18 υπάλληλοι από τις 45 συνολικά θέσεις που προβλέπονται για μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο διπλωματικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών απασχολούνται υπερωριακώς 10 υπάλληλοι από τις συνολικά 15 θέσεις, που προβλέπονται για μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών απασχολούνται υπερωριακώς 9 υπάλληλοι από τις συνολικά 14 θέσεις που προβλέπονται για μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.»


Σχολιάστε εδώ