Ένα καράβι πετρέλαιο για το «σπίτι του βόλεϊ»

Το «σπίτι του βόλεϊ», εκτός από «ορφανό» από διοίκηση ήταν και δαπανηρό. Για δύο μήνες λειτουργίας το 2003 (Ιούνιο και Ιούλιο) απαιτούσε να κάψει ένα… καράβι πετρέλαιο, ενώ το συνολικό ύψος των εξόδων του έφτανε το σεβαστό ποσό των 320.000 ευρώ. Αυτό αποδεικνύεται και από το επίσημο έγγραφο που σας παραθέτουμε.
Στις 18 Ιουλίου 2003 η ΕΟΠΕ απέστειλε επίσημο έγγραφο (φωτο) προς τον τότε αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Γ. Λιάνη με αριθμό πρωτοκόλλου 8705 και θέμα «Λειτουργικά έξοδα Γυμναστηρίου του βόλεϊ και του κλειστού Στίβου στην Παιανία».
Με δεδομένο ότι ο στίβος τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο δεν χρησιμοποιεί το κλειστό στάδιο, τα λειτουργικά έξοδα αφορούσαν το «σπίτι του βόλεϊ». Το πιστοποιεί, άλλωστε και το έγγραφο που έστειλε η
ΕΟΠΕ στον κ. Λιάνη. «Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι για την έναρξη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Βόλλεϋ στο ανωτέρω γυμναστήριο εντός του Ιουλίου και ως τη σύνδεση του γυμναστηρίου με το δίκτυο ΜΤ της ΔΕΗ (η οποία προβλέπεται να γίνει έως το τέλος Ιουλίου), θα απαιτηθούν και οι παρακάτω δαπάνες:
= Δαπάνες ενοικίασης ηλεκτρογεννητριών (3 τεμ. των 400 KVA)
3 τεμ. Χ 369 ευρώ την ημέρα τεμ. Χ 60 ημέρες = 66.420 ευρώ.
= Δαπάνες καυσίμων ηλεκτρογεννητριών (3 τεμ. των 400 KVA)
3.200 lt/ ημέρα Χ 0,84 ευρώ/lt X 60 μέρες = 161.280 ευρώ
= Ηλεκτρολόγοι συντήρησης και λειτουργίας γεννητριών:
36 ΕΩ / ημέρα Χ 20,43 ευρώ / ΕΩ Χ 60 ημέρες = 44.130 ευρώ
Δαπάνες καθαρισμού (γήπεδο, τουαλέτες και γραφεία): 48.750 ευρώ
Σύνολο για δύο μήνες Ιούνιο και Ιούλιο: 320.580 ευρώ».
Από αυτό το έγγραφο γεννώνται πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί η ΕΟΠΕ επέλεξε να νοικιάσει και όχι να αγοράσει τις ηλεκτρογεννήτριες; Γιατί ξοδεύτηκε τόση μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Είναι μία από τις πολλές τρύπες που βρίσκουν καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και σε πολλές Ομοσπονδίες, οι οποίες εμφανίζονται όμηροι λαθών που έγιναν στο παρελθόν.


Σχολιάστε εδώ