Άλλος με το… σκάφος μας;

Έτσι στις 13 και 14 Φεβρουαρίου η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο ίδιος ο Χάρης Παμπούκης με τη συνοδεία τους πέταξαν για το Άμπου Ντάμπι με το αεροσκάφος «Embraer» και επέστρεψαν αυθημερόν. Το αεροσκάφος διατέθηκε με εντολή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, ύστερα από έγκριση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.
Όσον αφορά το κόστος της μετακίνησης, που βαρύνει την Πολεμική Αεροπορία, περιλαμβάνει, πέρα από τη χρέωση των 7.022,02 ευρώ ανά ώρα πτήσης, 1.460 ευρώ για διαμονή και διατροφή πληρώματος, 656 ευρώ για catering στην Ελευσίνα, 2.024 δολάρια για handling στη Δαμασκό και 28.146 δολάρια για handling και catering στο Άμπου Ντάμπι. Στο αεροσκάφος, όπως λέει ο κ. Παμπούκης, «πέραν των δύο υπουργών, επέβαιναν δύο συνοδοί ασφαλείας και ο συνεργάτης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σπυρίδων Παγκράτης, η συνεργάτις του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτα Παυλοπούλου, ο Νίκος Παπανδρέου και η φωτογράφος Σιμέλα Πανταρτζή.
Ιδιαίτερα όσον αφορά τον Νίκο Παπανδρέου, η παρουσία του κρίθηκε σκόπιμη κατά τη 2 ωρών ακρόαση από την Αυτού Εξοχότητα, ενώ προφανώς η μετακίνησή του δεν επιβάρυνε κατά τι τα κρατικά έξοδα.
Μήπως να έρθει και κανένας άλλος, αφού προφανώς το αεροπλάνο μπορεί να πετάξει και με περισσότερους επιβάτες χωρίς επιπλέον έξοδα; Να πιάσουν τουλάχιστον τόπο τα λεφτά, γιατί προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι το προεδρικό αεροσκάφος κοστίζει και μάλιστα πολλά. Μένει να αποδειχτεί το μείζον: αν τα ταξίδια αυτά θα είναι επωφελή για την ελληνική επιχειρηματικότητα προοπτικά…


Σχολιάστε εδώ