“Το έργο”

Η Αγνή Μπάλτσα, η Άννα Τόμοβα-Σίντοφ, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Μάριος Τσεφίρι, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή είπαν το δικό τους ξεχωριστό αντίο στον Χρ. Λαμπράκη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής που φέρει το όνομά του. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Μέγαρο Μουσικής, που εκείνος οραματίστηκε και δημιούργησε, και για το οποίο εργάστηκε με πάθος, όρθιος μέχρι το τέλος, αποτελεί “Το έργο”, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην πολιτιστική ανέλιξη του τόπου. Η συνειδητοποίηση της απουσίας του Χρήστου Δ. Λαμπράκη μοιάζει με τον τρόπο που ατενίζουμε ένα λόφο. Όσο απομακρυνόμαστε, όσο περνά ο χρόνος, τόσο θα συνειδητοποιούμε –ατενίζοντας το ύψος– το μέγεθος της απώλειας».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η οικογένεια του Χρήστου Λαμπράκη, η μητέρα του Χ. Λαμπράκη Έλζα και οι αδελφές του Άννα και Λένα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης με τη Μαρία Φαραντούρη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Θ. Πάγκαλος, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Χάρης Παμπούκης, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Στ. Ψυχάρης κ.ά.


Σχολιάστε εδώ