Στην εποχή του Γιαννακού…

Πρόκειται για ένα παραπολιτικό που είχε δημοσιευθεί το 2004, στο οποίο δεν αναφερόταν κανένα συγκεκριμένο όνομα και στο οποίο παρέπεμψε κατά την κατάθεσή του την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή ο πρώην διευθυντής του ΟΣΕ κ. Μάνος Παναγιώτου, ισχυριζόμενος αυθαίρετα ότι το παραπολιτικό αυτό αναφέρεται στον κ. Ρόβλια και στον τότε πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Γιαννακό.
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος ως γνωστόν πρόσφατα παραιτήθηκε από υφυπουργός Εσωτερικών έπειτα από κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε καταστάσεις του γραφείου του για εξυπηρετήσεις-μεταθέσεις ψηφοφόρων του.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε αγωγή κατά του Παναγιώτου, κατηγορώντας τον ότι είναι ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή και ζητάει 500.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση.
Το επίμαχο σημείο της κατάθεσης του κ. Παναγιώτου, που επέφερε την κατάθεση της αγωγής του κ. Ρόβλια, έχει ως εξής:
Μάρτυς (Μάνος Παναγιώτου): Ο πρώην και ο κ. Ρόβλιας, για τον οποίο είχε υπάρξει την εποχή εκείνη δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» –το έχω και αυτό και μπορώ να σας το αφήσω– το οποίο λέει: «Θα κλάψουν ΚΑΡδιές και ΚΑΡδούλες». Λέει και το εξής: «Λίγο πριν από τις εκλογές, γενικός γραμματέας τότε και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σε διοικητή μεγάλης ΔΕΚΟ και του λέει ότι ο υπουργός είναι φίλος με τον εργολάβο και θέλει να προωθηθεί το γνωστό έργο».
Του λέει: «Μα, ξέρεις, είναι κατ’ ουσίαν διαγωνισμός». Έτσι λέει το δημοσίευμα. Του λέει, λοιπόν: «Το δικό μου γραφείο έχει χειριστεί τέτοιες υποθέσεις και ξέρω καλά, μόνο μη φοβάσαι, προχώρα».
Στ. Καλαφάτης: Ποιος τα λέει αυτά;
Μάρτυς: Το δημοσίευμα λέει ότι αυτό διημείφθη. Για όσους γνωρίζουν τα πράγματα, η συζήτηση είναι μεταξύ του κυρίου Γιαννακού και του κυρίου Ρόβλια.
Πρόεδρος (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αλλά είναι δημοσίευμα.
Μάρτυς: Μάλιστα, δημοσίευμα.
Κύριοι βουλευτές, κύριε πρόεδρε, είχαν αρχίσει, όπως σας είπα, την εποχή εκείνη οι ανακρίσεις για τη Siemens. Αυτό το δημοσίευμα ήταν ένα μήνυμα του κυρίου Γιαννακού – αυτός το έδωσε το δημοσίευμα…
Πρόεδρος: Τον «κάρφωσε» δηλαδή.
Μάρτυς: …προς τον κ. Ρόβλια και, μέσω αυτού, ήταν και μια προειδοποίηση προς τον κ. Λιάπη ότι «ξέρεις, όπως μαγνητοφώνησα τον κ. Ρόβλια…», γιατί αναφέρει το δημοσίευμα «ο πονηρός διοικητής».
Πρόεδρος: Ο κ. Γιαννακός, λοιπόν, τους μαγνητοφωνούσε.
Μάρτυς: Τους μαγνητοφωνούσε. Έστειλε, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι «προσέξτε, αν δεν μπορώ να πάω εγώ…»
Πρόεδρος: «Θα σας πάρω μαζί μου».
Μάρτυς: «Θα σας πάρω μαζί μου».
Βασιλική Τσονόγλου – Βυλλιώτη: Τι ήταν ο κ. Γιαννακός;
Μάρτυς: Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος που είχε διεκπεραιώσει όλο αυτό το θέμα…
Πρόεδρος (Ιωσήφ Βαλυράκης): Του ΟΣΕ.
Μάρτυς: …και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας.
Παν. Καμμένος: Διακομματικός.
Μάρτυς: Διακομματικός.
Πρόεδρος: Διακομματικός;
Μάρτυς: Βέβαια.
Π. Καμμένος: Επιβίωνε επί όλων των καταστάσεων ο κ. Γιαννακός, κύριε πρόεδρε, και επί κυρίου Βερελή και επί κυρίου Λιάπη.
Πρόεδρος: Όχι διακομματικός τότε…
Π. Καμμένος: Διαχρονικός και διακομματικός είναι.
Αθ. Παφίλης: Δικομματικός.
Πρόεδρος: Δικομματικός, κύριε συνάδελφε.
Στ. Καλαφάτης: Ο κ. Λιάπης δεν τον απέπεμψε, δεν τον έδιωξε, όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία. Τον κράτησε για άλλα δύο χρόνια.
Μάρτυς: Βεβαίως.
Πρόεδρος: Αφού τον είχε μαγνητοφωνήσει.
Γ. Νικητιάδης: Τον κ. Ρόβλια είχε μαγνητοφωνήσει.
Στ. Καλαφάτης: Δεν έχει αποδειχθεί αυτό. Ξέρετε, κύριε μάρτυς, εάν έχει αποδειχθεί;
Μάρτυς: Δεν ξέρω.
Ο κ. Γιαννακός παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2005, όπως σας είπα, όταν έγινε η ιστορία με τη ΔΕΣΗΕ και είχε φθάσει το πράγμα στο απροχώρητο. Συνδικαλιστές, οι πάντες έπεσαν επάνω του.
Τι ισχυρίζεται ο Ρόβλιας
Η απάντηση του κ. Ρόβλια στα παραπάνω είναι η εξής, όπως καταγράφεται στην αγωγή που κατέθεσε κατά του κ. Παναγιώτου.
«Ο εναγόμενος αναφέρει ψευδέστατα ότι κατά την περίοδο εκείνη στην οποία αναφέρεται (2003 – 2004) ήμουν γενικός γραμματέας Μεταφορών, αν και είναι γνωστό τοις πάσι ότι ουδέποτε διετέλεσα γενικός γραμματέας Μεταφορών, όπως εν γνώσει του ψευδώς ισχυρίζεται ο εναγόμενος, παρά γενικός γραμματέας Επικοινωνιών από τον Μάιο του έτους 2000 έως τον Φεβρουάριο του έτους 2002, κι ως εκ τούτου καθίσταται ηλίου φαεινότερο ότι ουδεμία ανάμειξη είχα αναφορικά με την υπογραφή της ανωτέρω αναφερόμενης σύμβασης.
Επιπλέον ουδέποτε μετέφερα στον κ. Γιαννακό, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, ή σε οιονδήποτε άλλον, επιθυμία ή επιδίωξη του υπουργού Μεταφορών ή οιουδήποτε άλλου πολιτικού προσώπου για ανάθεση της συγκεκριμένης ή άλλης σύμβασης. Άλλωστε, η ανάθεση της σύμβασης στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Παναγιώτου έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Ρόβλιας, όπως αναφέρει στο δικόγραφο της αγωγής του, το 1989 – 1990 [δηλαδή την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΝ (του ενιαίου ΣΥΝ – ΚΚΕ), με πρωθυπουργό τον Τζαννετάκη)] ήταν πρόεδρος του ΟΠΑΠ.


Σχολιάστε εδώ