στα ενδότερα των ομάδων

=Στα δύο απειλεί να χωρίσει την Ελλάδα το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η διαιτησία. Αφορμή τα λάθη του Ηλία Σπάθα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη – ΠΑΟΚ και αιτία όσα δήλωσε ο πατέρας τού εν λόγω ρέφερι Γιάννης Σπάθας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
=Στην Τούμπα είναι
έξαλλοι και οι πλέον σκληροπυρηνικοί οπαδοί απειλούν με ενέργειες που, όπως λένε, θα θυμίσουν σε όλους την εποχή του Κούδα. Οι απειλές, μάλιστα,
έχουν θορυβήσει ακόμα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
=Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, πάντως, είναι αποφασισμένος να πάει σε μετωπική σύγκρουση με όλους τους φορείς. Το απέδειξε με την ανακοίνωση που έβγαλε κατά της ΕΠΟ, αλλά και εναντίον της ΕΛΑΣ.
=Στενοί συνεργάτες του, πάντως, υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση της αστυνομίας, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. Ίσως επειδή στο παρελθόν είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
=Το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ ασφαλώς και έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στη διοίκηση του «Δικέφαλου», αλλά και στις Αρχές της πόλης. Διότι, εκτός από τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπάρχει φόβος και για τη νέα αντιπαράθεση που προέκυψε με τον Άρη και τους πρωτοκλασάτους συνδεσμίτες των «κίτρινων».
=Τα τελευταία βράδια, μάλιστα, έχουν αυξηθεί τα μέτρα σε διάφορα στέκια οργανωμένων οπαδών. Τόσο για τον φόβο της αντεκδίκησης, όσο και για νέα επίθεση σε κάποιο σύνδεσμο ή σε χώρο που συχνάζουν οπαδοί της μιας ή της άλλης
ομάδας.
=Όσο για το σημερινό ματς, στη Θεσσαλονίκη καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψουν κάποιες ενέργειες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε τιμωρία της έδρας. Κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται στην Τούμπα ούτε ως τον χειρότερο εφιάλτη, επειδή εκτιμούν ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εάν εκμεταλλευθούν τη δύναμη της έδρας, μπορούν να εξασφαλίσουν τη 2η θέση.
=Εδώ που τα λέμε, μόνο άδικο δεν έχουν στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, καθώς οι παίκτες του δείχνουν με κάθε τρόπο την έλλειψη σεβασμού απέναντι στο δίδυμο των Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέα Νινιάδη.
=Οι ώρες των δύο συνεργατών στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» πρέπει να θεωρούνται ελάχιστες. Έστω και αν οι στενοί συνεργάτες του Σωκράτη Κόκκαλη επέμεναν ακόμα και μετά τον επαναληπτικό με την Μπορντό ότι «θα μείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν».
=Όπως, όμως, έλεγε άνθρωπος που ξέρει καλά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, όταν του σφηνώνεται κάτι στο κεφάλι δεν το γνωρίζει ούτε το δεξί του χέρι εάν έχει αποφασίσει να το κάνει με το αριστερό. Η ιστορία με τον Νίκο Αλέφαντο επιβεβαιώνει απόλυτα του λόγου το αληθές.
=Οι επιτελείς της πειραϊκής ΠΑΕ
έμαθαν για την προοπτική επιστροφής του ιδιόρρυθμου τεχνικού από σύμπτωση. Αν, μάλιστα, έπιαναν οι κεραίες τους τη διαρροή με λίγες ώρες καθυστέρηση, ίσως να είχαμε ήδη δει τον Αλέφαντο στον Ρέντη με την κόκκινη φόρμα.
=Πρόλαβαν, όμως, και μετέπεισαν τον Κόκκαλη. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί και τώρα, ειδικά εάν αποφασίσει ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» να προχωρήσει στην αλλαγή του διδύμου ή κόψει τον Βαλβέρδε και στραφεί σε άλλη εναλλακτική λύση για την επόμενη σεζόν.
=Ο Μπάντοβιτς, πάντως, υπεραμύνθηκε του ποδοσφαιρικού εγωισμού που έβγαλε στο γήπεδο ο Μήτρογλου. Αν, όμως, είχε πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα έμενε στον πάγκο του Ολυμπιακού και την
επόμενη σεζόν, ήδη ο έλληνας φορ θα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο τιμωρίας του ακόμα και με διακοπή συμβολαίου.
=Αν και τέτοιες πρακτικές έχουν διαγραφεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με εντολή, ασφαλώς, από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ, καθώς στο εξωτερικό δεν υπήρχαν τέτοιες ποινές εις βάρος των παικτών.
=Οι ποινές είναι πλέον μόνο χρηματικές. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει όριο για το πρόστιμο που επιβάλλεται, ανάλογα με το παράπτωμα και τις αποδοχές του παραβάτη.
=Γενικώς στον Ολυμπιακό έχει χαθεί η μπάλα. Και όπως λένε κάποιοι στο Λιμάνι, δεν πρέπει να
ασχολούνται οι παράγοντες με τη φετινή σεζόν, αλλά με το πώς θα σώσουν την επόμενη.
=Ο Κόκκαλης, πάντως, καίγεται για τα ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι μόνο αν μπει στους ομίλους θα καταφέρει να παραμείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.
=Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές χωρίς να μπορεί να επιβάλει τους δικούς του όρους. Κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Κόκκαλη, ο οποίος έχει συνηθίσει να καθορίζει ο ίδιος τους κανόνες του παιχνιδιού.
=Στην ΑΕΚ έχουν άλλους μπελάδες. Ο Σταύρος Αδαμίδης προτίμησε τον Άρναρ Γκρέταρσον για τη θέση του τεχνικού διευθυντή αντί του Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
=Με την επιλογή του Ισλανδού
υπήρξε νέος εμφύλιος στα ΜΜΕ.
Από τη μια πλευρά όσοι στηρίζουν τον Ντούσκο και από την άλλη εκείνοι που επικροτούν κάθε κίνηση του Αδαμίδη, διότι τον θεωρούν συνέχεια του Ντέμη Νικολαΐδη.
=Ο νέος τεχνικός διευθυντής της
ΑΕΚ αποτελεί την πρώτη επίδειξη δύναμης από τον Αδαμίδη. Ποια θα είναι η επόμενη δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος, αλλά είναι βέβαιο ότι με τις κινήσεις του εξωθεί τον Μπάγεβιτς στην πόρτα εξόδου και, μάλιστα, δίχως να χρεωθεί ο νέος πρόεδρος την όποια απόφαση.
=Η μόνη ομάδα που συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθεια επίτευξης των στόχων της είναι ο Άρης. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται με το ένα πόδι στον τελικό, επί της ουσίας και στην πεντάδα που θα μπει στα πλέι οφ, και αρχίζουν ήδη τον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο.
=Η παραμονή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θεωρείται δεδομένη. Αν και, μέσω τρίτου αθρώπου, ο Αργεντινός φέρεται να έκανε μια διερεύνηση των προθέσεων που έχουν στον Ολυμπιακό.
=Μεγάλη σφαγή γίνεται και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη δείχνει ικανός να αλλάξει τη μοίρα του και να σώσει την παρτίδα.
=Σε αυτήν την περίπτωση, εκτός
από τον ΠΑΣ κινδυνεύει άμεσα να ακολουθήσει τον Πανθρακικό στη Β΄ Εθνική και η Ξάνθη. Αν και κάποιοι βάζουν μέσα στους υποψήφιους για υποβιβασμό και τον
Αστέρα Τρίπολης.
=Η σύνδεση της συγκεκριμένης ομάδας με τα σενάρια υποβιβασμού σχετίζονται άμεσα και με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν ορισμένα στελέχη της να αλλάζουν εργοδότη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, φαντάζει δύσκολη έως αδύνατη η συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στον Δημήτρη Μπάκο και τον Γιάννη Καϋμενάκη. Ο τελευταίος τότε θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στην Παναχαϊκή. Με ή χωρίς τη σύμπραξη του Αλέξη Κούγια.


Σχολιάστε εδώ