Σκύλλα και Χάρυβδη οι επίδοξοι δανειστές μας, λέει το ΚΚΕ

Δεν αφορά τον λαό εάν υπάρχει σχέδιο από τον έναν ή τον άλλον Οργανισμό, τονίζουν, αφού πρόκειται για τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και με οποιαδήποτε επιλογή από αυτές τις δύο ο μόνος χαμένος θα είναι ο λαός. Η ίδια η Α. Παπαρήγα αιχμηρά δήλωσε ότι, όπως επιβεβαιώνεται χρόνια τώρα ότι το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι τεχνητό, το ίδιο ισχύει και για το δίλημμα Ευρωπαϊκή Ένωση ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στη σημερινή συγκυρία, με την πληθώρα των μέτρων που παίρνονται κατά των λαϊκών στρωμάτων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το ΚΚΕ αντιπαρατάσσει μια συνολικά διαφορετική πολιτική, αφού κάνει λόγο για πάλη «για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία» και ξεκαθαρίζει ότι αυτός ο αγώνας «σημαίνει και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους
ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».
Στο ΚΚΕ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις κινητοποιήσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα και φροντίζουν να προετοιμαστούν. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη με θέμα τη δουλειά του κόμματος στην εργατική τάξη και στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Αιχμή του δόρατος της δράσης του ΚΚΕ είναι φυσικά το ΠΑΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανά τόπο δουλειάς, με γνώμονα πάντα τη συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ με τη στήριξη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Στον Περισσό εκτιμούν ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις (όπως εκφράζονται στα βασικά ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) ανησυχούν για τους «πολεμικούς τόνους» που υιοθετεί το ΚΚΕ, αφού διαβλέπουν ότι από τη δράση του κόμματος υπάρχουν κίνδυνοι για το «αστικό πολιτικό σύστημα από την πολιτικοποίηση των εργατικών αγώνων». Έτσι, λένε, προσπαθούν να χρεώσουν στο ΚΚΕ ιδιοτελείς πολιτικές επιδιώξεις παραποιώντας και συκοφαντώντας τις θέσεις του, ισχυριζόμενοι ότι το κόμμα προσπαθεί «να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για να ανεβάσει τα ποσοστά του».
Όλα τα παραπάνω, τονίζουν, καταλήγουν στην ευθεία απειλή προς τους εργαζομένους πως, αν ακολουθήσουν τον δρόμο που τους δείχνει το ΚΚΕ, η καταστροφή είναι δεδομένη, και μάλιστα για όλους. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται ως καταστροφικές οι απεργίες και οι άλλες κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, τις οποίες οι κυρίαρχες δυνάμεις επιχειρούν να «τσουβαλιάσουν» κάτω από τη βολική εξήγηση ότι πρόκειται για κινητοποιήσεις που μοναδικό σκοπό έχουν να υπερασπιστούν «συντεχνιακά συμφέροντα». Το ΚΚΕ, υπογραμμίζουν κατηγορηματικά, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλει «νερό στο κρασί του», δεν θα λέει μισόλογα στον λαό, αλλά αντιθέτως θα προωθεί ολοκληρωμένα στην καθημερινή του δράση την ανάγκη για μια άλλου δρόμου ανάπτυξη.
Όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την προηγούμενη Κυριακή, στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ δόθηκαν σοβαρά ανταλλάγματα έναντι της προφορικής στήριξης στη χώρα μας από τους ηγέτες αυτών των χωρών και έτσι η Α. Παπαρήγα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει στη Βουλή για το τι έγινε σε αυτές τις συναντήσεις. Η ερώτηση επρόκειτο να συζητηθεί την Παρασκευή, αλλά η κυβέρνηση -λόγω της
απουσίας του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΓΣΕΕ- επέλεξε να
απαντήσει στην ερώτηση ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος ως γνωστόν
αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΚΚΕ. Έτσι, το ΚΚΕ αποφάσισε να μεταθέσει τη συζήτηση της ερώτησης σε διάστημα κατά το οποίο θα είναι εύκαιρος ο πρωθυπουργός να απαντήσει.


Σχολιάστε εδώ