Ποιο χαρτί παίζει ο Καρατζαφέρης

ΤΗΝ προσεχή Τετάρτη ο Γ. Καρατζαφέρης θα διαβεί την πόρτα του γραφείου του Κ. Σημίτη στη Βουλή, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειές της για τη χώρα μας. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ και αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τα ερωτήματα σχετικά με την τακτική που ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Το ερώτημα «πού το πάει ο Καρατζαφέρης;» τίθεται μετ’ επιτάσεως σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και σε αίθουσες συσκέψεων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πού αποσκοπεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με την ανοιχτή στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Κατά τέτοιον τρόπο μάλιστα, που έχει προκαλέσει τη δυσφορία τόσο των στελεχών του ΛΑΟΣ (που δεν τολμούν να εκφράσουν δημόσια τις διαφωνίες τους καθώς κινδυνεύουν να διαγραφούν), αλλά και την ενόχληση μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτού του είδους τη… «συμπόρευση». Η επιλογή του να στηρίξει ακόμη και τα αντιλαϊκά, σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κρύβει έναν επιπλέον κίνδυνο για τον κ. Καρατζαφέρη: Να δυσαρεστηθούν οι ψηφοφόροι του, που άλλωστε δεν κινούνται στον κεντροαριστερό χώρο, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να εγκαταλείψουν τον ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης δείχνει -άγνωστο για ποιον λόγο- να αδιαφορεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συνεχίζει απτόητος να στηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις, να πλέκει το εγκώμιο του Θ. Πάγκαλου και να υμνεί τον Γ. Παπανδρέου.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί από τη μια να βγει από την «πολιτική απομόνωση», όπου βρισκόταν μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, και να καταστεί συνομιλητής του πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών. Από την άλλη παίζει το «χαρτί της υπευθυνότητας» με την προσδοκία ότι σε δεδομένη στιγμή (οικουμενική ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας) θα κληθεί να αναλάβει ρόλο.


Σχολιάστε εδώ