Παλινόρθωση ονειρεύεται ο Καραμανλής

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να μιλήσει δημόσια και να υπερασπιστεί το έργο των κυβερνήσεών του εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, εξοργισμένος από την «εκστρατεία κατασυκοφάντησής» του στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα ο τέως πρωθυπουργός είναι βαθύτατα ενοχλημένος λόγω του ότι… νερό στον μύλο της «πολιτικής απαξίωσής» του ρίχνουν στελέχη της Ν. Δημοκρατίας (Καράογλου, Μιχαλολιάκος, Γιακουμάτος κ.ά.), με τις συνεχείς επικρίσεις στην πολιτική που εφαρμόσθηκε κατά την προηγούμενη πενταετία. Βουλευτές που συνομιλούν μαζί του αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει αποφασίσει πότε ακριβώς θα «σπάσει» τη σιωπή του, σημειώνουν ωστόσο ότι αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι το Συνέδριο του Ιουνίου.
Πληροφορίες θέλουν τον τέως πρωθυπουργό να είναι ενοχλημένος και με τον Αντ. Σαμαρά, καθώς θεωρεί ότι δεν υπερασπίζεται όσο και όπως πρέπει το έργο που επιτελέσθηκε στο διάστημα 2004-9 και εκνευρίζεται κάθε φορά που τον ακούει να «αποκηρύττει» το (πρόσφατο) κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας. Εξ ου και το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις κάθε άλλο παρά καλό είναι, ενδεικτικό αυτού και το γεγονός ότι δεν έχουν συναντηθεί ούτε μία φορά τους τελευταίους μήνες. Κομματικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν έχουν μιλήσει ούτε τηλεφωνικά. Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει για επικείμενη συνάντηση δεν επιβεβαιώθηκαν.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα άλλες πληροφορίες θέλουν τον κ. Καραμανλή να κάνει σχέδια για επάνοδό του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δράσης, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφές μέσω ποιας διαδικασίας μπορεί να γίνει αυτό. Ότι θα επιδιώξει να έχει μια «δεύτερη ευκαιρία» ούτως ώστε να αποκαταστήσει την υστεροφημία του. Συνδέουν μάλιστα τις φιλοδοξίες του αυτές με την απόφασή του να ανοίξει πολιτικό γραφείο, ενώ λίγο μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές εμφανιζόταν αποφασισμένος ακόμη και να αποσυρθεί εντελώς από την πολιτική. Ωστόσο κομματικά στελέχη, μεταξύ αυτών και υποστηρικτές του, εκτιμούν ότι με τα σημερινά δεδομένα ο δρόμος επιστροφής είναι κλειστός και οι πιθανότητες να ανοίξει στο άμεσο μέλλον σχεδόν μηδενικές.


Σχολιάστε εδώ